12.2.2020 • 11:20

Fotbalistka trénuje i v sedmém měsíci. Po porodu účast na olympiádě?

Vstoupit do diskuse
0

Běžný tréninkový den. Fotbalistka Alex Morganová zpracuje přihrávku od své spoluhráčky a míč pošle do brány. Nešlo by přitom o příliš neobvyklý výjev ze života útočnice týmu Orlando Pride, kdyby se pod její šedou mikinou americké reprezentace nerýsovalo těhotenské bříško.



Poté, co Alex Morganová oznámila v říjnu loňského roku, že čeká se svým manželem miminko, nechala se slyšet, že by ráda nadále zůstala ve formě a bojovala o místo v seznamu národního týmu USA na olympijských hrách v Tokiu.

Podle dostupných informací má americká fotbalistka termín porodu  v dubnu, což znamená, že by už tři měsíce poté nastoupila za americký tým na olympijském turnaji.

Podle videí, která Morganová pravidelně zveřejňuje na Instagramu to zatím vypadá, že by se jí její fotbalový sen mohl splnit. Hráčka, která se jako první žena v historii objevila na obálce hry FIFA, během svého těhotenství nepřerušila tréninky s národním týmem a nadále se snaží zlepšovat techniku.

Pryč jsou časy, kdy těhotenství znamenalo konec kariéry. Stále více žen dokazuje, že sportovat se dá i během něj. Například norská běžkyně Ingrid Kristiansenová vyhrála maraton v Houstonu, když byla v pátém měsíci těhotenství. Celý svět zůstal v úžasu také tehdy, když Serena Williamsová oznámila poté, co v roce 2017 zvítězila na Australian Open, že je v osmém týdnu těhotenství.

Ani návrat na vrcholy žebříčků není u sportovkyň po těhotenství ničím výjimečným. Například americká sprinterka Allyson Felixová vybojovala vybojovala 10 měsíců po porodu zlatou medaili na mistrovství světa. Tímto třiatřicetiletá Američanka přidala do své sbírky dvanácté zlato z MS. Podařilo se jí tak překonat dokonce i Usaina Bolta a stát se rekordmankou v celkovém počtu nejcennějších kovů.

Zářným příkladem toho, že návrat po mateřství není rozhodně nemožný, je také trojnásobná olympijská šampionka Barbora Špotáková . Po jednoleté pauze v roce 2014 se oštěpařská rekordmanka vrátila k závodění a v témže roce dokázala vybojovat zlato na mistrovství Evropy.

Alex Morganová trénuje i v sedmém měsíci těhotenství
Alex Morganová trénuje i v sedmém měsíci těhotenství

Alex Morganová je považována za jednu z nejlepších fotbalistek na světě. V roce 2012 se jí podařilo získat zlato na olympijských hrách v Londýně. Byla také jednou z kapitánek amerického týmu, který dovedla k vítězství a sama se stala jednou ze tří nejlepších střelkyň celého turnaje.

„Chci i po porodu dělat sport, který miluji a který hraji celý život. Ráda bych byla jednou z žen, které mají rodinu, dokáží se postarat o své dítě a současně u toho zvládají hrát i fotbal,“ věří Morganová.


Vstoupit do diskuse
0
Další články autora

iSport LIFE

Běh Kolo Testy Inspirace Akce iSport LIFE Columbia běžecké závody

iSport LIFE je web o radosti z pohybu, motivaci, pozitivním a zdravém životní stylu.

Běh, cyklistika, dobré jídlo, zdraví, zážitky, to jsou témata, na které zde narazíte. Těšte se na testy bot, sportovního vybavení, technických vychytávek, reportáže, tipy na výlety. Kdo to myslí s během a cyklistikou trochu vážně, najde zde rady zkušených sportovců.

Prostor tu mají i témata o zdraví a jídle.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá běžecké a cyklistické závody v různých městech v České republice. Přijmi výzvu!

Jízdní kola * Elektrokola * Elektrokoloběžky * Tenisové vybavení na Heureka.cz

18. září 2021
Brno
Výsledky
16. října 2021
Praha
Výsledky

www.isportlife.cz je web o životě sportovců. Nenajdete zde však výsledky, časy, rozebírání herních taktik a hledání ideálních sestav. Začíst se naopak můžete do profilů, rozhovorů a příběhů nejen našich, ale i zahraničních sportovců. Poodhalíme vám nejen jejich tréninkové finty, ale i to jak správně odpočívat. iSport LIFE je o životě ve sportu.

Tým kolem www.isportlife.cz pořádá také běžecké závody v různých městech v České republice.

Články odjinud
Články odjinud

{# Inicializace knihovny pro opozdene nacitani zdroju #}