30. listopadu 2015 • 21:07

Pospíšilovi chyběla produktivita, Plzeň prý byla k poražení

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Fotbalisté Jablonce mají nejvíce střel i útoků ze všech týmů první ligy, přesto dali během úvodních 15 kol v průměru jen 1,6 branky na utkání. A na malou gólovou potenci doplatili podle záložníka Martina Pospíšila i v dnešním duelu 15. kola s Plzní, s níž prohráli 0:1, i když byli aktivnějším celkem.


"Jenže nám chyběla produktivita. Měli jsme tam šance a náznaky, ale nic jsme nedotáhli," litoval Pospíšil po utkání v rozhovoru s novináři. "To Plzeň nás hned z první šance potrestala. To dělá velké kluby. Naopak my na gól vždy potřebujeme hodně šancí. Loni nám tam všechno padalo, teď už ne," připomněl, že na jeden gól potřebuje Jablonec téměř čtyři střely na branku, zatímco například Mladá Boleslav 2,2 střely.

Sám Pospíšil se dostal do dvou slibných pozic, ale střely mu chytil brankář Plzně Matúš Kozáčik. "Mrzí mě hlavně ta první střela, kdy jsem měl dobrou pozici, ale Koza to dobře chytl. Měl jsem to tlačit ještě více k tyči," připustil.

"Chyběla nám hladovost po gólu. U dorážek jsme byli druzí, i po standardkách byly šance, ale dnes bychom ten gól nedali, i kdyby se hrálo celý den," dodal.

Pospíšil byl nejaktivnějším hráčem domácích, odmítl však, že by jako bývalý hráč Plzně měl zvýšenou motivaci. "Už to byl třetí či čtvrtý zápas proti Plzni, takže už to tak neberu. Motivaci máme všichni, protože Plzeň je u nás nejlepší klub a každý ji chce porazit. Nám se to ale nedaří, i když dnes k poražení byla," prohlásil reprezentační záložník.

Jablonec je tak po polovině soutěže až osmý se ztrátou 15 bodů na Plzeň. "Minulý rok jsme hráli až do konce o titul, ukázali jsme obrovskou sílu. Bohužel se nám na to nepodařilo navázat. Asi nám však k tomu ještě něco chybí," dodal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud