2. července 2016 • 10:06

Richardsová-Rossová se nekvalifikovala na OH a ukončila kariéru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Americká čtvrtkařka Sanya Richardsová-Rossová nedokončila v pátek kvůli svalovému zranění národní kvalifikaci v běhu na 400 metrů a následně ukončila kariéru. Jednatřicetiletá pětinásobná mistryně světa přišla o šanci rozšířit v Riu de Janeiro svou sbírku čtyř zlatých olympijských medailí. Šanci na vzácný double na dvoustovce a čtyřstovce dál živí Allyson Felixová.


"Zradil mě sval," vysvětlovala Richardsová-Rossová, proč zhruba po 250 metrech trati odstoupila. "Moje kariéra byla skvělá. To, že jsem mohla naposledy závodit tady, navíc před těmito fanoušky, je neuvěřitelné," řekla trojnásobná účastnice OH a jedna z nejlepších čtvrtkařek v historii.

Jen pár minut po odstoupení Richardsové-Rossové hladce prošla z rozběhů další čtyřnásobná olympijská vítězka Felixová, ačkoli ji stále trápí zraněný kotník. Pokud devítinásobná světová šampionka postoupí, mohla by se v Riu stát teprve třetí ženou, která na jedněch OH vyhraje běhy na 200 i 400 metrů.

Na desítce zvítězil poosmé za sebou stříbrný medailista z her v Londýně Galen Rupp, kouli ovládl Ryan Crouser před úřadujícím mistrem světa Joem Kovacsem. Do Ria postoupí z každé disciplíny trojice nejlepších.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud