16. ledna 2018 • 19:12

Florbalistky Vítkovic porazily Chodov a obhájily triumf v poháru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Florbalistky Vítkovic obhájily triumf v Poháru České pojišťovny, ve finále v Mostu vyhrály nad Chodovem 7:5. Soutěž ovládly potřetí v historii a získaly prémii 50 tisíc korun. Pěti body za čtyři branky a jednu asistenci zařídila vítězství Ostravanek slovenská reprezentační útočnice Denisa Ferenčíková.


"Šla jsem do zápasu s tím, že ho chci jednoznačně vyhrát a pomoci týmu s atmosférou a povzbuzováním. Přeci jenom jsme tu měli mladší hráčky. Že jsem dala tolik gólů, je práce kompletní formace," řekla Ferenčíková webu Českého florbalu.

Vstup do utkání vyšel lépe Chodovu. Po 88 vteřinách otevřela skóre při vyloučení Šupákové Tožičková a v páté minutě zvýšila Urbánková. Mezi 18. a 19. minutou ale během 43 vteřin vyrovnala dvěma góly Ferenčíková. Pražanky udeřily vteřinu před první pauzou díky Pláškové a znovu vedly.

Druhé dějství patřilo Ostravankám. Ve 24. minutě dovršila hattrick Ferenčíková. "Má výbornou střelu. Nevím, co bych u těch gólů udělala jinak nebo lépe. Všechno krásné góly k tyči. Někdy jsem na ně přes spoluhráčky ani neviděla," řekla brankářka Chodova Kristýna Provázková. Potom 34 vteřin přes druhou přestávkou otočila stav další Slovenka Michaela Šponiarová.

Ve 43. minutě bylo po spolupráci Řepkové s Urbánkovou opět vyrovnáno, ale hned za 18 vteřin se radovaly Vítkovice díky druhé trefě Michaely Šponiarové. Za čtyři minuty zvýšila Husková. Necelých osm minut před koncem zdramatizovala závěr Tožičková, ale 20 sekund před koncem dovršila výsledek do prázdné branky Ferenčíková.

"Po úspěšném mistrovství jsme si se spoluhráčkami přenesly výbornou atmosféru i do týmu, kde se potvrzují i naše individuální výkony," usmívala se Ferenčíková, která pomohla na prosincovém domácím světovém šampionátu v Bratislavě Slovensku k historickému pátému místu.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud