24. února 2018 • 12:47

Lidé na Ledeckou vsadili pět milionů, více šlo jen na hokejisty

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Lidé vsadili na výsledek Ester Ledecké v dnešním paralelním obřím slalomu na snowboardu na olympijských hrách zhruba pět milionů korun. Z toho na vítězství zhruba 1,6 milionu korun. Více sázek šlo jen na hokej. Vyplývá to z ankety ČTK mezi největšími sázkovými kancelářemi. Triumf Ledecké na lyžích i na snowboardu vedl některé sázkové kanceláře i k vypsání sázek, zda se nezúčastní letních olympijských her a zda nebude na příštích zimních hrách soutěžit v další disciplíně.


"V pátek odpoledne a večer byly sázky na paralelní obří slalom vyjma hokeje jednoznačně nejfrekventovanější ze všech olympijských disciplín," uvedl mluvčí Fortuny Petr Šrain. Kancelář evidovala sázky za 1,3 milionu korun.

Ledecká byla největší favoritkou s konečným kurzem 1,46:1. Nejvyšší sázka ještě při kurzu 1,68:1 činila podle Šraina 70.000 korun a přinesla výhru zhruba 117.000 korun. "Zájem sázkařů o super-G se s tím o snowboard Ledecké nedá měřit, v super-G jsme na její výhru přijali jen 400 korun na třinácti tiketech," dodal.

Tipsport přijal na Ledeckou sázky za tři miliony korun. "Nejvyšší sázka na jediném tiketu byla 116.640 Kč a výhra 169.128 Kč," uvedl mluvčí společnosti Jiří Hadrava. Sázky na Ledeckou i podle něj vedle hokeje patřily k největším. Před super-G kancelář zaznamenala na Ledeckou 15 sázek za 300 korun.

"Z vývoje do pátečního večera odhaduji, že se sázky pohybovaly v rozmezí 600.000 až 700.000 korun. Pro srovnání, na náš poslední hokejový zápas s výběrem Ruska byly sázky přes tři miliony korun," uvedla mluvčí Chance Markéta Světlíková. Upozornila, že hokej je z pohledu sázek sportem číslo jedna a podíl hokejových sázek v rámci zimních olympijských her se pohybuje obvykle mezi 50 až 70 procenty.

"Dvě zlaté ze dvou disciplín vyprovokovaly bookmakery Tipsportu k vypsání sázky, zda se Ester Ledecká objeví v nějaké disciplíně i na letních hrách a příštích zimních," uvedl dále Hadrava. Je tak možné vsadit, zda se Ledecká zúčastní letních olympijských her 2020 například jako atletka, golfistka nebo gymnastka. V případě dalších zimních olympijských her je možné vsadit, zda se na nich Ledecká neobjeví například jako biatlonistka nebo rychlobruslařka.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud