19. března 2018 • 13:34

Nymburk by mohla koupit společnost, která zastupuje Čecha či Ledeckou

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Novým majitelem basketbalistů Nymburku po Miroslavu Janstovi by se mohla stát marketingová společnost Sport Invest, která zastupuje přední české sportovce v čele s Petrem Čechem, Martinou Sáblíkovou či Ester Ledeckou. Informují o tom Hospodářské noviny. Listu ani ČTK to žádná ze stran nepotvrdila, informaci ale ani nevyvrátila.



"Teď se k tomu nechci nijak přímočaře vyjadřovat, je to na pozdější komunikaci," citovaly Hospodářské noviny Davida Trávníčka, jednoho ze spolumajitelů Sport Investu. "Zatím je předčasné o tom mluvit," uvedl Jansta.

Nejlepší český basketbalový klub se pyšní 14 českými tituly v řadě a pravidelně hraje v pohárové Evropě. V roce 2013 do jeho vlastnických struktur vstoupila akciová společnost Sportovní holding Praha miliardáře Petra Speychala a klub usiloval i o postup do prestižní Evropské ligy.

Projekt však brzy zkrachoval a o chod se nadále staral zejména právník a předseda České unie sportu a České basketbalové federace (ČBF) Jansta, který je 22 let prezidentem klubu. Loni v květnu však oznámil, že v roli prezidenta a také vlastníka končí a hledá nástupce, kterému by klub předal. Kvůli jeho zdravotním potížím se prodej oddálil.

Nyní se však zdá, že jednání spějí ke konci a novým vlastníkem by se mohla stát společnost Sport Invest, která se dosud zaměřovala na zastupování sportovců, především fotbalistů a hokejistů, na marketing a sportovní cestovní kancelář. V basketbalu se dosud angažovala zejména organizací dětského turnaje Jr. NBA League ve spolupráci s ČBF.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud