14. dubna 2018 • 23:01

Petružálek přibrzdil Brno a chápal tvrdou hru soupeře v závěru

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Hokejisté brněnské Komety začali loni ve finále stejně jako dnes v Třinci, když už v průběhu první třetiny prohrávali 0:2. Tehdy skóre otočili a sérii vyhráli 4:0, ale stejný scénář se tentokrát neopakoval. Na snížení obhájců titulu odpověděl dvěma góly Jakub Petružálek a Oceláři vyhráli 5:1.


"Mají výborný tým, ukázali to v sérii s Plzní. Předvádějí výborný hokej. Ne náhodou jsou po roce zase ve finále. Zápas jsme ale zvládli na jedničku a první krůček máme za sebou," řekl Petružálek. "Nic to neznamená. Ve dvanáct to padá a musíme se připravit na další zápas. Oni do toho půjdou ještě více," dodal.

Třinec od začátku hýřil aktivitou, výborně napadal a Kometu zatlačil. "Možná jsme je trochu zaskočili," komentoval zkušený útočník začátek, ve kterém Oceláři vedli už v šesté minutě 2:0. "Zlehčí vám to nohy, psychicky vám takový úvod hodně pomůže. Jsem rád, že jsme dělali to stejné jako v sérii s Hradcem Králové. Krátká střídání nám pomohla, abychom byli všichni v tempu. Po pár dnech pauzy je vždy těžší se do něho dostat," doplnil.

Petružálek si připsal v předchozích sedmi zápasech jen jednu asistenci, přestože nastupuje v prvním útoku. "Jsem spokojený, co všichni předváděli a hlavně jak se minule dařilo mladým. Dnes to padlo mě a těší mě, že jsem pomohl k výhře," poznamenal. "Největší radost jsem ale měl z prvního gólu Tomáše Marcinka. To bylo takové uklidnění," řekl.

Obhájce titulu v poslední třetině přitvrdil, ale Petružálek měl pochopení. "To jsme předváděli i my (ve čtvrtfinále) s Pardubicemi, když jsme prohrávali. Děláte vše, abyste druhý tým vyvedl z míry. V šestém utkání s Pardubicemi, kdy jsme už neměli co ztratit, bylo naším úkolem vyhrát třetí třetinu a připravit si to na rozhodující duel, který se nám povedl. O něco podobného se pokoušela teď i Kometa," vysvětlil.

Kometa byla před sérii v roli favorita a vypadalo to, jako by ji Třinec svým výkonem znervóznil. "Já jsem jenom rád. I tohle malé vykolejení nám může pomoci. Možná mě to i trošku překvapilo, že je to tak strhlo. Mají tam výborné hráče, od kterých bych to nečekal," přiznal Petružálek.

A sám ocenil, že se domácí hráči drželi toho, co si řekli v kabině. "Víme, že v momentě, kdy někdo z nás vybočí z toho, co máme dělat, tak nabídneme soupeři šance. I dnes jich měla Kometa dost. Musíme se držet plánu, hrát dobře ve středním pásmu a nepouštět je do přečíslení," uzavřel.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud