25. května 2018 • 15:55

Nymburk prodloužil smlouvu s trenérem Amielem i jeho asistenty

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
Basketbalisty Nymburku nadále povede izraelský trenér Oren Amiel, který v průběhu uplynulé sezony nahradil reprezentačního kouče a krajana Ronena Ginzburga. Po čtvrtečním zisku patnáctého titulu v řadě s ním vedení klubu prodloužilo smlouvu o další dva roky stejně jako s asistentem Aleksandrem Sekuličem a kondičním trenérem Ricardasem Reimarisem.


"Vážíme si jejich práce a výsledků klubu nejen v českých soutěžích, ale také na evropské basketbalové scéně," řekl manažer týmu Ondřej Šimeček. "Těší nás, že styl hry, kterým hráči v této sezoně hráli, našel převážně pozitivní ohlasy mezi našimi fanoušky. I to je pro nás důležité, protože basketbal se hraje především pro diváky," dodal.

Sedmačtyřicetiletý Amiel se v Nymburce pohybuje od roku 2009. Nejprve vypomáhal Mulimu Kacurinovi, v roce 2010 se oficiálně stal asistentem Ginzburga. V době, kdy byl Ginzburg s národním týmem, vedl mužstvo on, a to zejména v letní přípravě. Loni v říjnu ho pak definitivně nahradil, aby se Ginzburg mohl naplno věnovat reprezentaci.

A mužstvo pod Amielem zářilo nejen v české lize, kde utrpělo v základní části jedinou porážku, ale i v Lize mistrů, kde vybojovalo překvapivé druhé místo v základní skupině. V play off ale Nymburk smolně vypadl o jediný koš s pozdějším vítězem AEK Atény.

"Je mi ctí, že mohu prodloužit svůj vztah s tak skvělou organizací na další dvě sezony. Není pro mě větší ocenění než právě toto prodloužení smlouvy. Vypovídá to především o velké důvěře obou stran," řekl Amiel.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud