Adam Lacek
13. března 2019 • 11:12

Boleslav proti Zlínu: jako v základní části! Borci, kde jsou emoce?

Autor: Adam Lacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bez emocí. Série předkola Generali play off Tipsport extraligy mezi Mladou Boleslaví a Zlínem zatím připomíná spíše zápasy v základní části. Nejiskří se. Neřeže se to. Brankáři mají klid. Prostě pohodička. V prvním zápase Boleslav dominovala, ve druhém duelu jsem čekal pořádný hukot, hlavně ze strany Zlína. Ale nic, stále stejná písnička.



„Taky občas postrádám, že to není taková klasická řežba. Není to ani z jedné strany. Zatím se snažíme hrát hokej a nesnažíme se to strkat někam jinam, než by měl hokej směřovat.“ Takhle mluvil po druhém utkání boleslavský brankář Jan Růžička. Je vidět, že i on při svém debutu v extraligovém play off čekal větší tlak na svou osobu.

Zatímco v druhé sérii předkola mezi Vítkovicemi a Spartou to vře, mluví se o bitce brankáře Patrika Bartošáka, tady je zatím klid. Nuda. První, ani druhý duel nepřinesl v podstatě žádnou větší šarvátku, nějaký vyostřený zákrok. Ne že bych chtěl hráče vybízet k zákeřnostem, to vůbec ne. Emoce k play off ale prostě patří, co si budeme. V obou zápasech na ledě Mladé Boleslavi chyběly.

Jede se dál v režimu základní části. Diváci na tribunách zívají, hokej nebaví. Rozdíl oproti dlouhodobě části je minimální, jestli vůbec nějaký. Hraje se bez emocí. Zatím.

Je potřeba říct, že mezi kluby nepanuje žádná rivalita. Zlín ve svém kádru ale má hráče, kteří dokážou rozproudit emoce. Zdeněk Okál, Pavel Kubiš, Jakub Ferenc, to jsou všichni borci, kteří se umí rozparádit. Jenže zatím jsou v klidu, snad jen Kubiš se dostal k pár pošťuchováním a slovním přestřelkám s Pavlem Skalickým.

Boleslav ve svém středu tolik floutků nemá. Přitvrdit ale umí beci David Němeček, Ondřej Dlapa či Sabahudin Kovačevič. Zlínský brankář Libor Kašík má zatím na svou práci klid. Za celou sérii mu práci pořádně nikdo neznepříjemnil. I o tom mluvili hráči Boleslavi po druhém duelu, že je potřeba zlepšit.

Série se za stavu 1:1 na zápasy stěhuje do Zlína. Bojuje se o všechno, emoce jsou potřeba. Tak borci, kde jsou?

SESTŘIH: Mladá Boleslav - Zlín 0:2. Je srovnáno, výhru trefil ve 4. minutě Dufek
Video se připravuje ...

Lukáš Žejdl v utkání předkola play off se Zlínem.
Lukáš Žejdl v utkání předkola play off se Zlínem.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud