Ivo Pospíšil
11. března 2016 • 11:34

Norové ustupují, Francouzi vyhrávají. Tohle je jejich mistrovství

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Už i francouzští novináři si včera v tiskovém centru povzdechli. „Ti dva jsou vynikající, ale my už bychom si taky rádi odpočali,“ žertovali, když Martin Fourcade vyhrál ve vytrvalostním závodě své čtvrté zlato na MS. On a Marie Dorinová Habertová si asi usmysleli, že Oslo prostě vyplení.



Není závodní den, aby nezískali alespoň jedno zlato, a není (takřka) den, aby kolegové z deníku L´Equipe neopouštěli press room po oficiální zavírací době, kdy je i dobrovolníci musí vyhánět zhasínáním a opakovanou prosbou: Prosím, už nám fakt jede shuttle.

Čisté svědomí ovšem mohl mít Martin Fourcade, který norskému králi Haraldu V. před pár dny slíbil, že se s ním ve čtvrtek neuvidí.

Nebylo to ale tím, že by nevyhrál a nezasloužil si audienci v jeho lóži, ale proto, že král jednoduše na tento závod nedorazil. Asi se chtěl předem pojistit.

Ukazuje to tak jasnou nadvládu.

Francouzi vyhrávají, Norové ustupují. Další flák navíc nachystal i fotograf českého biatlonového svazu Petr Slavík, který fotku Fourcada před reklamním panelem s nápisem Holmenkollen přepsal na Fourcadekollen. Takže: Vive la France.

Více o MS v biatlonu čtěte zde>>

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud