Ivo Pospíšil
4. března 2016 • 11:30

Fourcade se utrhl a poskočil si. Vybodněte se na to, hecoval rivaly

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z NORSKA | Zinscenoval finiš z jiné planety. Norský rychlík Tarjei Boe neměl sebemenší šanci se k němu dotáhnout a intenzita jeho odrážení byla tak rychlá, že i Němec Simon Schempp kapituloval před závěrečnou rovinkou. Když to Martin Fourcade viděl, na posledním exhibičním kopečku před tribunou si lehce poskočil. Francii dovezl na startu mistrovství světa ke zlatu ve smíšené štafetě.



„Koukněte na mě. Přišla vás plná norská tribuna, ale tady mě máte. A tady chci dál vyhrávat,“ jako by říkal. V cíli padl netradičně do sněhu na kolena, zatímco se všichni k němu seběhli.

Po sedmi letech zajistil Francii titul mistrů světa ve smíšených štafetách stylem, který nenechal nikoho na pochybách. „Hrozně si toho triumfu vážím. Pro mě je to první takový titul, protože jsem u toho dřívějšího nebyl. Byl to jeden z mých z hlavních cílů,“ přiznával na tiskové konferenci.

VIDEO | Podívejte se, jak si Fourcade poskočil při sjezdu na cílovou rovinku

Les Bleus champions du monde du relais mixte !

Les Bleus champions du monde du relais mixte ! 󾌧Le résumé de la course : http://lequi.pe/1LBwrzA.#biathlon21

Zveřejnil(a) L'ÉQUIPE 21 dne 3. březen 2016

Štafeta jeho krajanů navíc měla vše, co měla mít. Tři chyby Anais Bescondové, která předávala až na sedmém místě, běžecký let Marie Dorinové-Habertové, kterou však zastavil pád na jednom ze sjezdů („Byla jsem unavená a přestala se koncentrovat,“ přiznala), další úsilí třetího Quentina Fillona Maileta a právě Fourcadeův boj na posledním úseku, kdy dostal štafetu s trojicí ostatních rivalů.

Vše o MS v biatlonu čtěte ZDE »

Velké cíle

Před příjezdy na střelnici si se soupeři hrál, předjížděl je, pak je zas nechával jet, ale jak sundal malorážku ze zad, udělal jen jednu chybu z jedenácti ran.

„Sice jsem odjížděl trochu dřív, ale on mě hned chytil. Potřeboval bych ve finiši ještě více síly, snažil jsem se ho držet, ale Martin byl prostě rychlejší než já,“ krčil rameny Simon Schempp.

Holmenkollen je navíc pro Fourcada magickým místem.

Poskočení a telemark na exhibičním kopečku před cílovou rovinkou v podání Martina Fourcada
Poskočení a telemark na exhibičním kopečku před cílovou rovinkou v podání Martina Fourcada

Zde debutoval v roce 2008 v SP a zde získal už desátou medaili z osmnácti zdejších odjetých závodů. „Mám proto v tomto šampionátu další velké cíle a i v individuálních závodech chci získat mistrovský titul,“ netajil a při té skromnosti snad ani nezmínil, že už míří za pátým titulem ve Světovém poháru za sebou.

I proto tak přišla během tiskové konference na třetího Tarjei Boeho otázka. „Nezdá se vám náhodou už neporazitelný?“ A když norský finišman v žertu pronesl: „Ano, je tak neporazitelný, že bych se na to měl asi v příštích závodech vybodnout,“ Fourcade si od něj ještě vzal mikrofon a ujal se posledního slova: „To je dobrej nápad,“ mrkl na Boeho po své levici.

Přinejmenším tak alespoň vyhecoval jejich vzájemný souboj do zítřejších sprintů.

Maminka Gabriely Soukalové: Roztržitost? Bývalo mnohem hůř
Video se připravuje ...

Máma Soukalové prožívá závody u počítače. Jak fandí své dceři?
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Aktuální události
Články odjinud


Články odjinud