Jakub Dvořák
24. května 2016 • 22:34

Schick a Mareček náhradníky před EURO? Důležité ponaučení z minulých let

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je dobře, že to zaznělo. „Jako náhradníci pojedou s týmem do Rakouska Patrik Schick a Lukáš Mareček,“ ohlásil v úterý reprezentační trenér Pavel Vrba. Jde o důležitý krok směrem k EURO. Nebudou se totiž opakovat situace z let minulých, kdy byli hráči vyřazeni na poslední chvíli a výrazně se jich to dotklo.



Aktuální česká nominace čítá 25 hráčů. Z toho čtyři ( Vaclík , Suchý, Kadlec a Pudil) se stále ještě nepřipojili k týmu. A tak trenér Pavel Vrba před odjezdem na rakouské soustředění rozhodl, že si v kádru ponechá dva náhradníky (Patrik Schick a Lukáš Mareček), kteří budou alternovat za chybějící hráče.

Logický krok už jenom k obsazení taktických nácviků na tréninku.  Důležitější však je, že označení „náhradníci“ zaznělo vzhledem k těmto dvěma už tak brzy. Nebudou se totiž opakovat situace z minulých let.

Jen si vzpomeňte na rok 2004, kdy trenér Karel Brückner povolal na soustředění v Rakousku tehdejší ligovou kometu Miroslava Matušoviče, ale na poslední chvíli ho z výpravy na turnaj v Portugalsku vyřadil. Zklamání z propásnuté životní šance bylo v ostravském záložníkovi obrovské.

Podobné pocity mohl zažívat i obránce Daniel Pudil v roce 2012. Tehdy se zdálo, že má krajní univerzál nominaci na EURO v Polsku takřka jistou. Jenže trenér Michal Bílek ho na rakouském soustředění náhle vyřadil a místo něho vzal nováčka Vladimíra Daridu . Opět velká rána pro fotbalistu, který už byl myšlenkami téměř na turnaji.

To se letos nebude (zatím to tak vypadá) opakovat. Trenér jasně určil hráčům jejich role a s nimi také do Rakouska odlétají. I když Vrba hráčům sdělil, že o EURO mohou ještě zabojovat a nic není rozhodnuté, je velmi pravděpodobné, že právě dvojice Schick, Mareček se do Francie nepodívá.

Na rozdíl od dřívějších dob s tím však už nyní hráči dopředu počítají a troufám si tvrdit, že až na vyřazování dojde, budou to brát s nadhledem, než kdyby jim byly dávány falešné naděje do poslední chvíle.

Vrba: Náhradníci budou Schick a Mareček. Vědí o tom
Video se připravuje ...

DESATERO pro fanoušky na EURO: U stadionů se nesmí kouřit, MHD zdarma
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud