Jakub Dvořák
10. září 2017 • 23:13

Návrat a forma Rosického? Pro Slavii může být největší hrozbou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Od smutné fotky ke slovenskému snu: Česko je pragmatičtější, říká Smetana
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Přišel, dal gól a zvítězil. Aura sparťanské legendy Tomáše Rosického na Letné opět vzrostla. V nedělním utkání s Karvinou nastoupil 36letý matador po 17 letech v základu Sparty a téměř po 17 letech dal v rudém dresu gól. Před nedělním derby, které slibuje napínavou podívanou, je tato zpráva pro sparťanskou obec výrazným vzpružením po dosud rozpačitém podzimním rozjezdu.



Řekněme si to na rovinu. Vidět hrát Spartu s Tomášem Rosickým v sestavě a bez, je jako kdybyste sledovali dva odlišné týmy. Letenský odchovanec, který během své kariéry bavil fanoušky v bundeslize a Premier League, má i v šestatřiceti letech pořád co nabídnout.

Už to není na dlouhé sprinty nahoru dolů, ale herní inteligence a cit pro hru bývalého reprezentačního kapitána patří k tomu nejlepšímu v české lize. Troufám si tvrdit, že přínos, který má Rosický pro Spartu, nemá ani hvězdný Portugalec Danny pro Slavii.

Pokaždé, když se Rosický objeví na trávníku, sparťané zbystří. V zápase s Karvinou bylo vidět, jak moc chtějí co nejdříve dostat balon právě k muži s číslem deset na zádech.

Až poté se rozjížděly ofenzivní akce Pražanů. A oproti minulým zápasům to byl znatelný posun. Kombinace měla rázem smysl, k vidění byly průnikové přihrávky i pokusy o rychlé přenesení hry.

Čili prvky, které momentálně ve středu pole Sparty dokonale ovládá jen Tomáš Rosický.

Sparťanská ikona vstřelila Karviné vedoucí gól, navíc na trávníku vydržela až do 85. minuty. Rosický toho měl plné zuby, ale odehranou porcí minut ukázal, že se momentálně cítí fit a je v dobré kondici.

Zároveň tím vyslal vzkaz i do tábora rivala z Vršovic: Na derby budu připraven!

Což může zafungovat i jako psychologický prvek. Je rozdíl, kdyby z Letné znělo, že Rosický do derby nezasáhne, nebo když trenér týden před zápasem roku klidně ohlásí, že tým na hřišti potáhne hrající legenda.

Derby pražských „S“ je nevyzpytatelné, zápas začíná za stavu 0:0. Ale rozhodnout ho může klidně právě nejobletovanější muž v rudém. Pro zápas roku vypadá dobře nachystaný a ve formě.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Karviná 2:0. Rosický se trefil poprvé po návratu
Video se připravuje ...

Chcete mít přehled o všem důležitém, co se děje ve Spartě? Zde sledujte všechny zprávy a zajímavosti ze svého oblíbeného klubu >>

Sparta - Karviná: Jako v pohádce! Rosický si ve vápně našel míč a Sparta vede 1:0
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud