Jakub Dvořák
2. ledna 2018 • 14:36

Kdo bude v lednu nejvíce utrácet? Real by měl napravit Zidanovo letní selhání

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Co se nestihlo narychlo v létě, dá se napravit v zimě. Přestupové šílenství je opět tady. Ačkoliv v lednovém období bývají kluby spíš střízlivější a do žádných velkých transakcí se nepouštějí, v Evropě tiká hned několik supergalaktických transferů. K jednomu z nich by se měli odhodlat i v Madridu. Pokud chce Real udržet krok v boji o nejvyšší příčky v La Lize a neudělat ostudu proti PSG v osmifinále Ligy mistrů.



Trefit všechny všechny vyhlédnuté posily, je stejně pravděpodobné, jako když si půjdete poprvé vsadit a hned vyhrajete v loterii. Flopy se nevyhnou takřka nikomu. Ani těm nejlepším na světě. Nakupuje se, prodává se, hráči se točí všudemožně po světě. Letní případ Realu Madrid, který si pořídil pouze dvě nové tváře, je však trochu jiný příběh. Co se v klubu odehrálo?

Za prvé je důležité připomenout, že madridský prezident Florentino Pérez se takřka mění přímo před očima. Pryč je doba, kdy měl v jedné části mozku pouze jméno té největší současné megastar a v druhé polovině kalkulačku, která mu našeptávala, kolik eur si bude muset připravit. Ve spojení s Zinedinem Zidanem začal madridský klub rozjíždět přestupovou politiku, která aspoň místy dává smysl. Real přivádí mladé, perspektivní hráče. V ideálním případě přímo španělské reprezentanty s velkým potenciálem.

A tak v létě nedorazil do Madridu Paulo Dybala, Eden Hazard , Robert Lewandowski či snad Harry Kane. Zidane raději přivítal 19letého Thea Hernándeze jako záplatu v případě ztráty Marcela a poté kometu EURO do 21 let Daniho Ceballose, jakožto možnou náhradu za odchozího Jamese. Pozici útočníka číslo dvě za Karimem Benzemou obsadil po Álvaru Moratovi další talentovaný mladík Borja Mayoral. Perla madridské akademie, která se neprosadila v bundesligovém Wolfsburgu.

Upřímně řečeno, na Real po letech bezhlavého utrácení, velmi sympatické tahy. O budoucnost klubu je postaráno. Přichází mladí hráči v rozkvětu. Stvořeni pro náročný styl fotbalu, na který chce Zidane sázet. Avšak na jeden důležitý fakt francouzský trenér, zřejmě v mistrovské kocovině, zapomněl - obrovský talent nerovná se světová kvalita. A poznal to velmi brzy po startu sezony.

Fotbalové přestupy a spekulace sledujeme ONLINE ZDE >>>

V současné chvíli se může Real spolehnout pouze na první gardu. Mayoral s Ceballosem sice patří mezi největší naděje španělského fotbalu, ale na úrovni Moraty (Chelsea) a Jamese (Bayern), kteří vypomáhali v minulé sezoně důležitými trefami v cestě za trofejemi, zatím prostě nejsou.

V ročníku 2016/17 nasázel útok „bílého baletu“ z celkových 169 branek necelou stovku gólů. Jenom 42 jich obstarala samostatná jednotka CR7 . O zbytek (57) se podělili Karim Benzema, Álvaro Morata a Mariano Diaz. Poslední dva jmenovaní, kteří měli na kontě 25 přesných zásahů, v létě odešli z klubu pryč. Morata už nechtěl dál hrát druhé housle, Díaz byl až třetí v řadě.

Fanoušci volali po posilách. Především do útoku. Raději než druhého levého beka chtěli pořádného kanonýra.  Jenže na tuto hru Zidane nechtěl přistoupit a posléze se stal hlavním poraženým. Tvrdohlavě si stál za tím, že trio BBC bude po mimořádně úspěšné sezoně dál držet Real nad vodou. Letní lehkomyslná strategie na přestupovém trhu jej dohnala. Zatímco téměř každý evropský velkoklub mohutně posiloval všechny posty, evropský šampion v přímém přenosu usínal na vavřínech.

Když tak přišla Ronaldova stopka v lize na pět zápasů, Baleovy neustálé problémy se zdravím a k tomu prachbídná forma Benzemy, bylo jasné, že 20letý Mayoral madridský kolos nespasí. Podzim utekl, Real ztrácí ze čtvrtého místa (!!!) na vedoucí Barcelonu 14 bodů. Ronaldo, Benzema a Bale dali v lize dohromady osm branek.

A tak se znovu nabízí položit si otázku – neměl by Zidane konečně pořídit pořádného borce na hrot? Fanoušci mají jasno.

Avšak promadridské deníky denně informují víc o příchodu 23letého brankáře Kepy z Bilbaa, než například o Mauro Icardim z Interu Milán, nejlepším střelci Serie A (17 branek), o kterém se ve spojitosti s Realem také mluvilo…

Třeba se jedná pouze o zastírací manévr. Pokud ne, bude ten samý problém řešit Real i v létě.

Odevzdaný kapitán Sergio Ramos loví míč ze sítě
Odevzdaný kapitán Sergio Ramos loví míč ze sítě

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud