Jakub Dvořák
18. února 2019 • 21:50

Opomínání střelce z přípravy. Kdy Sparta vypustí hladového Drchala?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šest přesných zásahů. Nejlepší střelec sparťanské přípravy. Ale ve dvou jarních kolech ani minuta. Opomínání 19letého talentu Václava Drchala v sestavě Letenských, může být pro někoho až zarážející. Sparta jako by svého hladového buldoka držela na řetězu a vyčkávala na ideální chvíli, kdy jej vypustí. V utkání s Bohemians byla proti viróza, v pondělí na Dukle rozhodnutí trenéra Ščasného.



Vrátil se po těžkém zranění ve velkém stylu. V přípravě trhal jednoho soupeře po druhém. Kromě obdivuhodné dynamiky vyniká sparťanský odchovanec silou v osobních soubojích a chladnokrevném zakončení. Není chvíle, aby si pohybem neříkal o přihrávku.

Ne nadarmo šly z letenského tábora zprávy, že Václav Drchal stoupá i v očích trenérů. Do ligy šel devatenáctiletý útočník jako volba číslo dvě.

Když se však nedařilo v prvním jarním kole zlomit odpor Klokanů, šli ale do hry Drchalovi konkurenti Václav Kadlec a Matěj Pulkrab. Zdeněk Ščasný to odůvodnil tím, že Drchal netrénoval kvůli viróze.

Střelecky se Sparta trápila i v pondělní dohrávce 21. kola s Duklou. Benjamin Tetteh pálil jednu šanci za druhou a když neproměnil v branku ani samostatný únik na brankáře Filipa Radu, volali fanoušci z tribun, ať se svlékne rozcvičující se Drchal.

SESTŘIH: Dukla - Sparta 2:3. Strhující bláznivé drama rozhodl Tetteh
Video se připravuje ...

Nedočkali se.

Nejlepší střelec sparťanské přípravy už se téměř svlékal z teplákovky a těšil se, až začne trhat pevnou defenzivu žluté armády.

Trenér Ščasný si jeho nasazení ale rozmyslel. Do hry vyslal Eldara Čiviče s odůvodněním, že potřeboval mít ve hře hráče, který zlepší centry do vápna. A jeho taktický záměr mu vyšel. Právě bosenský bek se zamotal do vítězné branky Benjamina Tetteha, která padla po centru z levé strany.

Ščasný si mnul ruce, Drchal opět ostrouhal. V neděli proti Baníku ale čeká sparťany válka, kde se na krásu nehraje a ve které budou jeho služby ceněny zlatem.

Dočká se bomber z přípravy?

Dukla - Sparta: Plechatý zahrál rukou! Ale těsně před vápnem, VAR tak nemohl jít proti sudímu
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Dukla - Sparta: Tetteh po Hanouskově centru otáčí skóre! Letenští vedou 3:2
Video se připravuje ...

Dukla - Sparta: Gonzalezovu ránu z úhlu si do sítě srazil Plechatý, 2:1!
Video se připravuje ...

Dukla - Sparta: Miloševič výstavní ranou nádherně posílá domácí do vedení - 1:0!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud