Premium
3. března 2021 • 05:00

EURO U21 je za dveřmi, Krejčí řeší nástrahy nominace. Co Hložek a Zima?

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je tu březen, měsíc EURO jednadvacítek. Za dva týdny nominační tiskovka a za tři týdny první zápas s Itálií. Trenér Karel Krejčí chce pro slovinskou misi poskládat co nejsilnější tým, který už v kvalifikaci zvládl ošidnou skupinu s Chorvatskem či Řeckem. Pozor ale na pár nástrah: někteří hráči jsou na hraně reprezentačního áčka, kterému začnou bitvy o mistrovství světa, sparťanský klenot Adam Hložek má po dlouhém zranění a pak je tu ještě nevyzpytatelný koronavirus. Dosáhne Krejčí na všechny hvězdy? V zamčené části článku také najdete, jak by podle deníku Sport mohla vypadat česká nominace. Kteří hráči ji mají jistou?



Kdyby se nechtěl dívat do kalendáře a místo toho si stříhat metr, trenéru Karlovi Krejčímu by na něm dnes zbývalo posledních jednadvacet dílků. Přesně za tři týdny mu s jednadvacítkou začne mistrovství Evropy žhavou partií s Itálií.

V podivné koronavirové době mají Češi jedinou jistotu. Na EURO pojedou z voleje, původně plánovaný třídenní kemp Krejčí pro jistotu zrušil: „Situace kolem pandemie není dobrá, nemělo cenu riskovat.“

Na velké tabuli si každý den pohrává se jmény mládenců, kteří můžou vyrazit do slovinské bubliny. Pozitivní moment? Český tým by a priori nemusel být slabší než v kvalifikaci, kterou projel s jedinou porážkou v deseti zápasech. Musí se k tomu ale správně sejít pár věcí, do té doby je trenér Krejčí odsouzený do role pasivního čekatele.

Čeká třeba na Adama Hložka. Příběh sparťanského ofenzivního univerzála znáte: jednadvacítce pomohl v první polovině kvalifikace třemi góly, pak povýšil do reprezentačního áčka a v listopadu mu diagnostikovali únavovou zlomeninu zánártní kůstky. Od té doby nehrál, ale jeho comeback se blíží.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
1
Skupina C
Články odjinud


Články odjinud