Jakub Konečný
20. srpna 2015 • 22:20

Ošidná výhra. Spartě náskok dvou gólů dvakrát nestačil

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Fantastický Priskeho trojzubec, nové Bazaly, nastoupí Preciado do derby?
Nahlédněte do kabiny Třince: kdo sbírá auta a kdo by mohl být ekonom. Kacetl je...
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítězství 3:1 v prvním zápase s Thunem vypadá z pohledu Sparty slibně, zvlášť vzhledem k tomu, co v zápase s posledním týmem švýcarské ligy na Letné předvedla. Odveta ve Švýcarsku však bude pro českého vicemistra ještě pořádně krušná – a nejen kvůli umělé trávě, na níž Thun doma hraje.



„Mám velký respekt ke Spartě, ale šance na postup vidím stále otevřené,“ prohlásil po zajímavém zápase trenér Thunu Ciriaco Sforza. „Vstřelili jsme důležitý gól venku a nevím, proč bychom nemohli doma vyhrát 2:0,“ dodal sebevědomě.

Od legendy švýcarského fotbalu to nebyly rádoby optimistické řeči kouče, který povzbuzuje svůj tým před ztracenou bitvou jen proto, že se to od něj tak nějak sluší. Ne, to byla dobře míněná a opodstatněná výstraha.

Mezi prvním týmem české ligy a posledním celkem nejvyšší švýcarské soutěže totiž zdaleka nebyl takový rozdíl, jaký by se dal očekávat. Naopak, Thun místy působil fotbalovějším a vyzrálejším dojmem, a kdyby Simone Rapp proměnil ve druhém poločase aspoň jednu ze svých dvou tutovek, vezl by si outsider domů možná i remízu.

Ani prohra 1:3 však nemusí být pro Sforzův tým fatální. Sparta přece loni dvougólový náskok v Malmö a de facto ani v Bernu opakovaně neuhájila.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Thun 3:1
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud