Jakub Konečný
17. dubna 2021 • 22:24

Schranz zraje jako víno. Ve Spartě měli před šesti lety dobré oko

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Může posila, která se vůbec neprosadila, dávat smysl? S odstupem času určitě ano. Viz příběh Ivana Schranze, který se v jedenadvaceti neuplatnil ve Spartě. A o šest let později patří mezi nejzajímavější ofenzivní hráče ve FORTUNA:LIZE a může směle pomýšlet na nominaci do národního týmu Slovenska na blížící se EURO.



Jen fotbaloví fajnšmekři vědí, že Ivan Schranz byl ve Spartě. Skutečně byl, nikoli hrál, v lize v jejím dresu nemá ani minutu. Na Letnou tehdy přišel v divném přestupovém okně na začátku roku 2015 společně třeba s Američanem Fafou Picaultem na hostování z Trnavy, kam se také za pár měsíců zase vrátil. Původně měl sice ve Spartě působit rok, jenže obě strany došly k závěru, že nemá cenu to dál natahovat.

Do české ligy se pak slovenský útočník dostal ještě dvakrát. Nejprve v Dukle, pak i v Českých Budějovicích, odkud loni přestoupil do Jablonce. Už jako vyzrálý fotbalista, na FORTUNA:LIGU top hráč. Rodák z Bratislavy je nadprůměrně rychlý a pracovitý, navíc umí i kopat. V týdnu sestřelil nejprve Spartu a pak i Plzeň, kde na 1:1 vyrovnal nádhernou střelou svou slabší levačkou.

Šlo o jeho jubilejní desátý gól v sezoně, víc jich v kariéře ještě nedal. A dvěma prestižními zásahy znovu zvýšil své šance na nominaci do národního týmu Slovenska na blížící se mistrovství Evropy. Nejde o žádné UFO, vždyť Schranz například nastoupil v základní sestavě reprezentace v nedávné vítězné kvalifikaci na mistrovství světa proti Rusku.

„Z hlediska osobních statistik asi prožívám životní sezonu,“ špitl hubený rychlík skromně po krásném zápase v Plzni.

Na Letné měli v jeho případě před šesti lety dobré oko. Jen to možná chtělo víc trpělivosti.

Plzeň - Jablonec: “Takhle mi lítaj zuby. S..či!” bylo slyšet od kouče Rady. Na sudího?
Video se připravuje ...

Plzeň - Jablonec: Nádherný Ba Louův obstřel otevírá skóre! 1:0 pro Viktorii
Video se připravuje ...

Plzeň - Jablonec: Parádní Schranzova dělovka z úhlu zapadla za Staňka, 1:1!
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud