Jakub Konečný
25. dubna 2021 • 11:25

Nejlepší výkon na jaře? Plzeň vyslala před sérií pravdy dobrý signál

Vstoupit do diskuse
2
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Série deseti ligových zápasů bez prohry vrátila Plzeň zpět do boje o Evropu. Po sobotní výhře nad Slováckem (2:1) ztrácí na čtvrtou příčku, která znamená kvalifikaci Konferenční ligy, pouze dva body, přitom má zápas k dobru. Ve hře je navíc i v MOL Cupu, kde ji ve středečním semifinále čekají Teplice. „Stále máme před sebou dvě výzvy. Ligovou a pohárovou. Oboje je dobře otevřené,“ pochvaluje si trenér Adrian Guľa před rozhodující částí sezony.



Klíčové zápasy Plzni v této sezoně příliš nejdou. Viktoria nezvládla pokusy o postup v Lize mistrů ani Evropské lize, na podzim doma padla i se Slavií. A před týdnem nepřetlačila ani Jablonec. Podle očekávání si vedla snad jen proti Spartě, kterou doma loni v říjnu spláchla už během prvního poločasu. Jenže to byla spíš výjimka nepřímo potvrzující pravidlo, podle kterého Plzeň v rozhodujících výzvách selhává.

Proti Slovácku, dalšímu soupeři, který je v tabulce před ní, však Plzeň předvedla velice slibný výkon. Nejlepší na jaře, jak se nechal slyšet trenér Adrian Guľa, byť tomu výsledek 2:1 příliš nenapovídá.  Vítězství mohlo a mělo být určitě výraznější, jenže domácí opět doplatili na slabou produktivitu a křehkou obranu. 

I tak nicméně šlo o nadějný signál před sérií pravdy, která červenomodré i jejího kouče čeká. Ve středu semifinále MOL Cupu s Teplicemi, v neděli v Edenu Slavia a pak už se bude konečně pomalu blížit i pikantní dohrávka na Spartě.

Všechno náročné testy, na něž se Plzeň proti ošidnému soupeři naladila pozitivně.

Guľa po vydřené výhře Plzně: Gól do šatny jsme si vysvětlili
Video se připravuje ...

SESTŘIH: Plzeň - Slovácko 2:1. Viktoria má poháry v rukou. Parádní duel rozhodl Kalvach
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud