Jakub Konečný
5. ledna 2011 • 19:25

Maléry pana trenéra: Petrouš je jako Fantozzi

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Legendu, která je podepsaná pod největšími úspěchy moderní historie, poslal ze základní sestavy rovnou do důchodu - a pak si to těsně před startem zimní přípravy rozmyslel. V televizní debatě zase přiznal, že jeho srdce patří konkurenčnímu klubu.



Rok sotva začal a Michal Petrouš už má na kontě několik slušných kopanců. Fanoušci pražské Slavie proto zcela logicky pochybují – je to správný trenér pro náročnou misi, která jejich tým na jaře čeká?

Loučení Martina Vaniaka s prvním týmem Slavie patří tak nějak ke klubovému koloritu. S brankářem, který Slavii vychytal postup do Ligy mistrů a dva tituly, slušně zametal už přece kouč Karel Jarolím.



Definitivní tečku za Vaniakovým působením na elitní scéně udělal však až trenérský zelenáč Petrouš. A to dost drsným způsobem. Bývalý český reprezentant putoval jeho přičiněním ze základní sestavy přímo na vejminek. Odchytal poslední zápas pod Jarolímem na Slovácku – a Petrouš mu ukázal dveře.

„Už není perspektivní,“ vysvětlil svůj krok muž, který přes noc povýšil z asistenta na hlavního trenéra.

Těžko si představit, že by se tak Sparta rozloučila třeba s Tomášem Řepkou. Nebo s Jaromírem Blažkem, pokud zůstaneme u brankářů.

Michal Petrouš si to u fanoušků rozházelFoto Pavel Mazáč Sport


Je jistě pravda, že na čtyřicetiletém Vaniakovi se už dlouho stavět nedá, nicméně jeho zkušenosti a rutina mohou právě v boji o záchranu náramně platit. Petrouš však k tomuto poznání došel až poté, co jeho kůň Zdeněk Zlámal předváděl tak slabé výkony, že ho spoluhráč Karol Kisel chytil v kabině pod krkem…

Proto trenér, který před příchodem do Slavie vedl divizní Čelákovice, Vaniakovi během vánočních svátků zavolal s tím, že se má opět hlásit na startu zimní přípravy ligového áčka. Že tím své diskutabilní autoritě nepomohl, není třeba zdůrazňovat.



„Byl to pro mě šok,“ přiznal veterán, který musel narychlo do posilovny shazovat přebytečná kila, o kterých si myslel, že už si je může dovolit.

Podobně zaskočil Petrouš i nejhorlivější slávistické fandy, když se v televizní debatě bezděčně přiznal k lásce k Bohemians 1905 a k obdivu sparťanských ikon Tomáše Řepky a Horsta Siegla.

Pořad, kterého se vedle nezkušeného trenéra zúčastnil i klubový ředitel Miroslav Platil, se vůbec povedl.

Michal Petrouš povede Slavii i na jařeFoto Barbora Reichová Sport


Všemi mastmi mazaný funkcionář hovořil tak diplomaticky, až to bolelo. Taky si za to na konci relace vysloužil od jednoho spravedlivě rozhořčeného diváka pořádnou čočku.

A na bezprostředního Petrouše, který naopak mluvil až roztomile upřímně, se snesla kritika v momentě, kdy televizní kamery zhasly. Nejprve dostal vyhubováno od svých šéfů, a pak i od příznivců.

Slávistický trenér zkrátka lítá v malérech jako nudle v bandě. A to liga přitom ještě ani nezačala.

Michal Petrouš svými výroky naštval slávistické fanoušky, klub ho nepotrestá
Michal Petrouš svými výroky naštval  slávistické fanoušky, klub ho nepotrestá

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud