Jan Denemark
14. března 2022 • 12:45

Kometa jako Cimrman. Teď tu byla... Není v pohodě a může rychle skončit

Autor: Jan Denemark
Vstoupit do diskuse
2
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Co má Třinec a nemá Sparta? V čem selhali lídři poražených?
Střeďáci na EURO: Koho k Součkovi? Dilema s parťáky i rozestavením
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak z Liberce, tak od Komety zaznělo, že po dvou zápasech nic není rozhodnuto a o velké psychické výhodě nemůže být řeč. Z tábora Bílých Tygrů byla slyšet tradiční slova o tom, jak těžké bude sérii dotáhnout do vítězného konce, brněnská strana pak kontrovala tím, že bude bojovat do poslední vteřiny. Ale když se člověk pozorněji zahleděl, viděl nervozitu.



Především u celku Libora Zábranského, nového asistenta národního týmu. Když jsme s kolegy seběhli jen pár minut po závěrečné siréně do mixzóny, dostali jsme okamžitě smutnou zprávu. „Peter Mueller už tu byl. Nestihli jste ho,“ zaznělo. Během pár sekund si tak dvougólový střelec odbyl rozhovor do televize a následně zmizel v šatně.

Člověka okamžitě napadla slavná scéna z cimrmanovských filmů, kdy se český génius se svými vynálezy chlubil na patentním úřadu vždy těsně poté, co ho předběhli Alexander Graham Bell, bratři Lumiérové nebo Thomas Alva Edison. „Vy máte ale smůlu. Teď. Teď tu byl, museli jste se potkat,“ volal mužíček z patentového úřadu. Inu, stejně jako Cimrman se svými konkurenty, tak i my jsme se bohužel s hlavní hvězdou Komety nepotkali.

Brankáře Mateje Tomka, který nahradil pro druhý zápas Marka Čiliaka, jsme sice zahlédli, ale protože v tu chvíli probíhal rozhovor s jeho protivníkem Petrem Kváčou, neměli jsme šanci ho zastihnout. „Sorry, všichni kluci už jsou v autobuse,“ pronesl pak tiskový mluvčí Komety na dotaz, zda bychom přece jen mohli hovořit s některým z hráčů. Situace dopadla tak, že jsme po nádherném zápase play off nedostali příležitost vyslechnout žádnou hráčskou reakci z týmu hostů.

Ne, Kometa pochopitelně není v pohodě. Bylo to patrné na reakci jejich skvěle fandícího kotle, na řeči těla hráčské střídačky i na těchto malých situacích v mixzóně. Brněnští už se viděli, jak míří do své moravské tvrze za vyrovnaného stavu, aby je ze snění vytrhl 17 sekund před koncem třetí třetiny Jakub Klepiš vyrovnávací brankou. Kotel v tu chvíli utichl, pohledy na střídačkách zamířily k zemi. A o neuskutečněných rozhovorech už šla řeč.

Pro další zápas jde o diametrální rozdíl. Protože buď v domácím prostředí útočíte na výhru v sérii, nebo se jen snažíte třikrát stáhnout hlavu z popravčího špalku a přežít.

Velice rychle se tak cimrmanovská paralela může otočit proti brněnské značce. V pondělí totiž hrozí, že si fanoušci po celé republice budou moci říct: „Teď! Teď tu Kometa byla. Ale už není.“ A to v nejkratším možném čase.

SESTŘIH: Liberec - Kometa 4:3. Bitva plná obratů pro Bílé Tygry, rozhodl Najman
Video se připravuje ...

HC Kometa Brno Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud