Jan Hejda
Premium
30. října 2023 • 14:22

Představte si roli Hertlíka u Sharks. Moc to nejde. Aby se nestali Arizonou

Autor: Jan Hejda
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Nejdojemnější rozhovor. Šampion Adámek propukl v pláč: Mně se splnila všechna přání
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ JANA HEJDY |  Všichni věděli, že San Jose nebude dobré, prohráli devětkrát z devíti zápasů. Ale můj pohled je, že už dlouho nejsou dobří, takže by už lepší být měli. Porovnal bych je trochu s Detroitem, nejdřív byl výborný, pak nějakou dobu špatný a až potom začal dělat přestavbu. Zkusíme si trochu rozebrat, v čem se teď nachází Tomáš Hertl, který má smlouvu až do roku 2030.



Vždycky záleží na generálním manažerovi a Steve Yzerman je v Detroitu skvělý. Dřív do týmu chodili veteráni, dlouho trvalo, než Red Wings uvěřili, že se musí změnit a všechno překopat. Mike Grier nastoupil do San Jose před rokem po Dougu Wilsonovi, který trval na tom, že klub přestavbu nepotřebuje, ale naopak stačí trochu doplnit a zahraje si o Stanley Cup.

Jenže to je právě ono, generální manažer musí rozeznat moment, kdy už to nejde a je potřeba přestavbu spustit. V tu chvíli byste měli začít měnit hráče, kteří mají nějakou hodnotu, získávat mladé hráče. Nezabere to ani tolik času a fanoušci vidí, že se něco děje. V San Jose dlouho čekali, jo v roce 2019 hráli finále, ale co si budeme povídat, to byl absolutní vrchol, dál už to na Stanley Cup nebylo. Někdo to prostě neodhadl.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud