Jan Jaroch
Premium
3. září 2019 • 11:50

Jak nebýt Berdych v sukni? Plíšková sice dře, ale stále má prázdné ruce

Autor: Jan Jaroch
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kariéry Tomáše Berdycha a Karolíny Plíškové se začínají nápadně podobat. Před pětadvacátými narozeninami si oba zahráli grandslamová finále, aby později na tyhle mety již jen marně dotírali. Berdychova dráha je už u konce, i sedmadvacetileté Plíškové se začíná čas krátit. V New Yorku vdaná paní naznačila, byť možná v žertu, že není jejím plánem potit se na kurtech po třicítce. „Mluvili jsme o Tomášovi a ani ona by jistě nechtěla vejít do dějin jako nejlepší hráčka bez titulu,“ řekl o dlouhonohé české tenistce Boris Becker. 



Zatímco Berdych soupeřil v éře gigantů, nejsilnější, co kdy tenis zažil, Plíšková nastupuje v časech, kdy nemá dámský okruh výraznou vládkyni a o top 10 se hovoří jako o nejslabší v dějinách. O to jsou její nezdary křiklavější. 

Čekání na zlatou ránu se táhne jako žvýkačka. Tak kdy už? Tyhle otázky začínají Plíškovou unavovat a dráždit. Není žádná babralka, nastupuje v největších arénách, je tváří WTA Tour. Útočí na první místo žebříčku, letos vyhrála tři turnaje. Kariéra bez grandslamového titulu je ale jako pivo bez pěny. „V tenisovém dějepise se mu pravděpodobně nedostane uznání, jaké by si zasloužil,“ řekl o Berdychovi Mats Wilander. Podobné může platit pro Plíškovou. 

Skvělá hráčka, která TO nikdy nedokázala, tahle nálepka jí hrozí jako třeba Heleně Sukové. A jak to tak v tenise chodí, čím je člověk starší, tím víc si naléhavost největších turnajů uvědomuje. I Plíškové se bude plnit sen čím dál hůř. A možná se bude v myšlenkách vracet k roku 2016, kdy ve finále US Open vedla ve třetí sadě nad Agelique Kerberovou 3:1 a už už se dotýkala blyštivého poháru, vstupenky mezi nesmrtelné. 

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud