Jan Jaroch
7. června 2023 • 18:30

Číslo 43? No a co! Šikula Muchová je v Paříži jak beranidlo, má i na titul

Autor: Jan Jaroch, inf
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ PŘÍMO Z PAŘÍŽE | Už když se začala v prvním týdnu turnaje její čtvrtina pavouku otevírat, měli tenisoví nerdové jasno. Karolína Muchová půjde do semifinále Roland Garros. Tahle slečna z Olomouce nemá u běžných příznivců po světě extra velké jméno, nakonec taky v kariéře vyhrála zatím jen jediný turnaj, ale pro tenisové puristy je skoro kultovní postavou.



Když loni ve Wimbledonu hrála čtvrtfinále pracantka Marie Bouzková, měli jste pocit, že jde hlavou proti zdi, kterou nemůže prorazit. Ale šikula Muchová je jak beranidlo. Kdo ví, kde se zastaví.

Pokud by Paříž vyhrála, nebudu v šoku. Vybavuji si, když mě v roce 2011 zpovídal po prvním vítězství Petry Kvitové ve Wimbledonu reportér rádia BBC a koukal na mě jak na arogantního blba, když jsem tvrdil, že to žádné velké překvapení není. Ale Petra už tehdy nějaký čas hrála skvěle a tráva byla jejím povrchem. Neměla renomé, ale tenis ano. A o ten jde. I v Paříži, kde před šesti lety vyhrála Jelena Ostapenková ze 47. místa žebříčku či předloni Barbora Krejčíková jako světové číslo 33.

Muchová zatím nehraje žádný kosmický tenis. Prodává fakt, že je konečně zdravá, sebedůvěru z podařené sezony a používá zbraně, kterých má plný bag. Je pravděpodobné, že pokud by ve čtvrtek zdolala Arynu Sabalenkovou, potká v sobotu světovou jedničku Igu Šwiatekovou. Je skvělé, že si nenese žádné vážnější zranění a je ready tak, jak to jen po pěti grandslamových mačích jde.

Teď je třeba vystupňovat výkony, odhalit vlastní limity, o nichž sama mluvila. I já jsem přesvědčený, že žádné nemá.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud