Jan Malý
13. července 2016 • 13:50

Chce víc hrát, proto Liberec. Baroš má pořád slušnou motivaci

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Mladá Boleslav ztratila během několika dní dvě své nejvěhlasnější osobnosti. Po trenéru Karlu Jarolímovi, který sice u týmu ještě nějaký čas vydrží, ale jeho přesun k národnímu mužstvu je už zřejmě neodvratitelný, se se středočeským klubem rozloučil slavný útočník Milan Baroš, který posílil Liberec.



Barošův odchod z Boleslavi je překvapivý minimálně tím, jak náhle přišel a jaký směr druhý nejlepší reprezentační kanonýr nabral. Během jara se spekulovalo o možném návratu Baroše do Baníku Ostrava, klubu jeho srdce. Jenže se spíš zdálo, že zůstane ve městě automobilů, alespoň takové byly indicie. Nakonec nezůstal a vyrazil do Liberce.

Barošova anabáze v Boleslavi tak trvala jen rok a byla rozpačitá. Vítěz Ligy mistrů z roku 2005 měl během uplynulé sezony zářné momenty, blýsknul se dvougólovými představeními proti Slovácku a „svému“ Baníku a i v jiných dokázal svou velikou kvalitu, třeba když proti Příbrami naskočil ve druhém poločase do hry a brzy nahrál na dvě branky. V kabině byl pak vzorem pro spoluhráče.

Na druhou stranu část podzimu doháněl kondiční deficit a často bojoval s drobnějšími zraněními, což ho limitovalo v udržení formy po delší dobu. Možná právě tento bod je pro Středočechy nejbolestivější.

Celou sezonu se snažili s Barošem pracovat citlivě a trpělivě, na jeho nasazení nespěchali, chtěli, aby se dostal do optimální kondice. Nejednou se hovořilo o tom, jak přišel Baroš po angažmá v Baníku fyzicky nepřipravený. A teď, když se čekalo, že bude moci Boleslavi více pomoct, posiluje konkurenta v boji o pohárové příčky.

Druhou věcí je pohled hráče a zdá se, že nejlepší střelec EURO z roku 2004 má motivace pořád dost. Třeba loni na podzim jako jeden z mála (možná jako jediný) otevřeně promluvil o boleslavském boji o titul, za nic se neschovával a burcoval ostatní. A trenér Liberce Jindřich Trpišovský, jenž Baroše do Slovanu vábil, po rozhovoru s ním vycítil jeho hladovost a touhu dosáhnout týmového úspěchu. Ambice i účast v pohárech severočeský klub nabízí.

Samozřejmě obojí mu mohla dát i Boleslav. Tam byl za hvězdu, ovšem místo v základní sestavě neměl, a to i když už byl fit. Navíc v létě tam konkurence ještě vzrostla, do středočeského klubu přišel Australan Golgol Tedrov Mebrahtu, jenž se po svém příchodu jeví zajímavě. V Liberci by měl Baroš najít větší vytížení, což je jistě jeden z jeho hlavních důvodů pro změnu. Bude však hodně záležet na jeho zdraví.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud