Jan Malý
1. prosince 2017 • 09:35

Inventura trenérů: Potlesk pro Vrbu a Jílka, osud koučů pražských "S" je nejistý

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Poslední kolo a pak dovolená. Trochu klid, tedy zatím jen pro třináct týmů, tři kluby ještě v následujícím týdnu čeká podzimní derniéra v Evropské lize a až pak si odpočinou. Pohodové volno ale nebude mít každý, zimní přestávka bývá časem, kdy lze například vyměnit trenéra. Udělejme si proto malou inventuru ligových koučů.



Pavel Vrba může být v Plzni bez jakýchkoliv obav, za podzim si vyslechne hlasitý potlesk. Václav Jílek v Olomouci to samé, jen aplaus bude možná ještě bouřlivější.

Do židle Jaroslava Šilhavého ve Slavii se už ale dal červotoč a je otázkou, zda s tím přicházející sportovní ředitel Jan Nezmar něco udělá. Liberecký Jindřich Trpišovský zůstane, snad jen kdyby po něm zatoužil Nezmar…

Co se bude dít ve Spartě, by neodhadla ani Sibyla, natož současný vládce její lavičky Andrea Stramaccioni. Martin Hašek z Bohemians si užívá nadšení celé „klokaní“ obce. Zdeněk Klucký může bez stresu pokračovat v sympatické práci v Jablonci, zimní přípravu může v klidu plánovat i teplický Daniel Šmejkal.

Ve Zlíně bude spíš svištět bič z ruky Bohumila Páníka než opačně. Jaroslav Hynek může relativně bezstarostně učit hrát Duklu mimo Julisku. Pozice Dušana Uhrina mladšího v Mladé Boleslavi se zatím zdá také neměnná. S dosavadní prací Romana Pivarníka musejí být v Brně spokojeni.

To Radim Kučera z Baníku aby se bál, co se v klubu bude v zimě dít. V Karviné skončí záskok sportovního ředitele Lubomíra Vlka na lavičce. A trenéři na sestupových místech, tedy jihlavský Ivan Kopecký a Michal Kordula ze Slovácka, si nemůžou být nikdy ničím jistí.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud