Jan Malý
22. července 2018 • 22:15

Slavia demonstrovala sílu i týmového ducha, Coufal může být skvělým kaufem

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když slávistický trenér Jindřich Trpišovský před vstupem svého týmu do ligy poznamenal, že jsou červenobílí dál než na jaře, nebyla to jen fráze. Červenobílí svou sílu hned na úvod v Olomouci plně demonstrovali, vyhráli 3:0 a ze tří hlavních adeptů na mistrovský titul si počínali nejpřesvědčivěji.



Co se Slavii na Hané povedlo? V první řadě efektivita, takhle produktivní na jaře Trpišovského soubor vždycky nebyl. Pak poctivá a precizní práce v defenzivě, díky níž dokázala eliminovat hlavní zbraně nebezpečné Olomouce.

Předvedl se Vladimír Coufal. Krajní obránce, který v létě přišel z Liberce, nastoupil jako jediný z nováčků v základní sestavě a vedl si výtečně. Jakmile mohl, podpořil ofenzivu, směrem dozadu byl bezchybný, byl mimořádně úspěšný v osobních soubojích. Navíc dal gól. Parádní výkon, kterým naznačil, že může být skvělým kaufem.

Celkově Slavia ukázala velkou mentální sílu. Po prvním vstřeleném gólu už člověk nenabyl pocit, že by mohli „sešívaní“ na Hané zakolísat. Ačkoliv Sigmu v žádném případě neválcovali, šli si pragmaticky za vítězstvím. Vše do sebe pro Slavii krásně zapadlo.

A pak je tu týmovost. V souvislosti s mistrovstvím světa možná až moc omílaná vlastnost, ale i na „sešívané“ v Olomouci seděla. Hráči se vydali, po závěrečném hvizdu místo radosti popadali únavou na zem. Šli na krev. Příkladný týmový duch.

Červenobílí předvedli na začátku sezony velmi dobrou připravenost. Teď musí formu potvrzovat dál. Předpoklady pro úspěch mají.

CELÝ SESTŘIH: Olomouc - Slavia 0:3. Pražané vedou ligu, trefil se i Coufal
Video se připravuje ...

Olomouc - Slavia: Sešívaní vedou 1:0! Souček trefil Tecla, od kterého se odrazil míč do brány
Video se připravuje ...

Olomouc - Slavia: Stoch zvýšil už na 2:0. Buchta na jeho střelu nezareagoval
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud