Jan Malý
Premium
4. července 2019 • 05:00

Stanciu ve Slavii: Políček pro rivala a ukázka ambicí. Ale má to svá rizika

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dráždivý přestup je blízko. Rumunský záložník Nicolae Stanciu po úprku ze Sparty štěstí v Arábii nenašel a po vystřízlivění míří dle všemožných indicií zpět do Prahy. Ovšem nikoli na Letnou, ale do Edenu. Pokud transfer ještě něco nezhatí, měl by se Stanciu stát hráčem Slavie. Pro celou sparťanskou obec by to byl políček, červenobílý rival by jím ukázal svou převahu a vzkázal, jak moc baží po základní skupině Ligy mistrů. Příchod šikovného středopolaře by v sobě ale ukrýval i rizika.



Začněme tím nejvýbušnějším. Pro sparťany bude zřejmě trpké, pokud uvidí hráče, který se ještě před osmi měsíci bil do prsou a prohlašoval, jakým je sparťanem a že letenský klub neopustí dřív, než s ním získá nějakou trofej. Sparťanští fanoušci si ho během ročního angažmá oblíbili a vkládali do něj naděje, že právě on může být mužem, který vyvede slavnou značku z doby útrap. To se nestalo, popularitu Stancia na Letné pak oslabilo jeho pláchnutí do Al Ahlí a přechod do tábora „sešívaných“ zničí její poslední zbytky.

Fotbalové schopnosti šikovného Rumuna jsou nezpochybnitelné. Individuální kvalitou se bude v rámci českých klubů vymykat. Má perfektní techniku, umí krásně vystřelit, chytře přihrát, uvolnit se. Navíc trenér Jindřich Trpišovský preferuje hráče, kteří už si českou ligu zahráli a znají její specifika, což Stanciu splňuje.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud