Jan Malý
29. října 2019 • 11:45

Slavia bez zraněného Hovorky? Trpišovský má sešněrované ruce

Autor: Jan Malý
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vážné zranění kolena a nucená několikaměsíční pauza je především osobní tragédií pro Davida Hovorku, který se ve Slavii úžasně chytil a svými výkony si mohl vydobýt zajímavé zahraniční angažmá. Armádu Jindřicha Trpišovského by však ztráta lídra defenzivní vozby neměla při marši za mistrovským titulem zastavit, byť představuje jistou komplikaci a riziko.



Slavia se v české lize do nepříjemností v obraně moc nedostane, bývá dominantní, soupeře často zválcuje a utýrá. Michal Frydrych, který by měl po Hovorkově vypadnutí hlavně povýšit a utvořit elitní stoperský pár s Ondřejem Kúdelou, by měl tuhle roli v pohodě zvládnout.

Větší dopad může mít absence šestadvacetiletého obránce v evropských pohárech, kde se Slavia ocitá víc pod tlakem a kde vynikají jeho technické i soubojové dovednosti.

Největší riziko pro „sešívané“? Stoperské varianty. Frydrych byl dosud jistotou pro případ, když bylo potřeba rozmělnit síly, když bylo třeba zaskočit, když by se něco stalo. Teď má Trpišovský výrazně sešněrované ruce.

Je tu Ladislav Takács, jenže ten je ve Slavii zatím absolutně neprověřený. Další možnosti, že by na stoperu zaskočil Jakub Hromada, Vladimír Coufal, Jaroslav Zelený, nebo Tomáš Souček, jsou provizorní až nouzové. A podzimní program je ještě výživný.

Když v létě Trpišovský mluvil o stoperech po odchodech Michaela Ngadeua a Simona Deliho, pravil: „Stejně kdyby někdo přišel, bude mu trvat, než si zvykne na náš styl hry, bylo by to dlouhodobé. Rozhlížíme se, ale spíš do zahraničí. Spíš do budoucna bychom chtěli přivést hráče, kterého bychom si připravili.“

Zimní pauza skoro volá po tom, aby Slavia tento krok začala realizovat.

 

MOMENTY VÍKENDU: Slavia v trháku, Břečka skóroval po pěti letech
Video se připravuje ...

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud