Jan Podroužek
22. listopadu 2014 • 20:20

Sparta jede na nejvyšší kvalt, ale dva měsíce neměla soka jako Neapol

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Krejčí exkluzivně o Pastovi a kritice kouče: Tyhle věci nemám rád
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta se částečně vrátila k sestavě, v níž zahajovala sezonu. Částečně, protože aby to bylo jak přes kopírák, musel by si záložník Lukáš Vácha pospíšit ještě víc, než sám (bláznivě) zamýšlí. Na Dynamo nastoupila s uzdraveným Josefem Hušbauerem, který nechyběl už v poháru v Příbrami, a jihočeského soupeře bezstarostně přejela.



Řídili to především David Lafata a Bořek Dočkal, to jen pro pořádek, aby to nevypadalo, že Hušbauer je po návratu extratřída. Potřebuje ještě čas, aby se rozkmital, jenže ten už mu zbytek fotbalového podzimu určitě nenabídne.

Sparta půjde do čtvrtečního velkého boje proti Neapoli v Evropské lize pravděpodobně se stejnou sestavou, s jakou zničila Budějovice. S jedenácti hochy, kteří se po poslední ligové šichtě budou určitě cítit v dobré náladě a rozjetí.

Obhájce se z tvrdé rány, kterou na začátku listopadu slíznul v Plzni, sebral. Od té doby ze čtyř zápasů tři suverénní výhry a jedna remíza. Proti Dynamu, v posledním utkání před Neapolí, byla vidět lehkost a samozřejmost, s jakou si šli hráči pro gól, s jakou si šikovně vyráběli šance.

Ale všichni víme, že to taky z části způsobil slabší protivník. Úplně jiná klasa, než co přijede v týdnu do Prahy. Neapol, která si se Spartou poradila doma v prvním zápase skupiny před dvěma měsíci skoro stejně hravě jako teď letenští s Dynamem.

Co je resumé? Že český obhájce netone v utrpení, že na začátku listopadu padl ve Štruncových sadech. Maže na nejvyšší kvalt, ale taky je zřejmé, že více než dva měsíce nepotkal tak silného soupeře, jakým bude ve čtvrtek Neapol.

Tohle bude prověrka pro základní jedenáctku, v níž nezasvítí zranění Tiémoko Konaté a Lukáš Vácha.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud