Jan Podroužek
18. října 2015 • 21:38

Sparta nemusí viset jen na Lafatovi. Má Fataie! A vedle něj Konatého

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Základní sestava Sparty bez Davida Lafaty, i když by byl kapitán při síle a chuti a při všem možném? No proč ne? Poslední týdny ukazují, že trenér Zdeněk Ščasný by se při stavění týmu mohl klidně spolehnout na jinou variantu. Možná i výbušnější, údernější, kdo ví…



Tou druhou možností je hrotový útočník Kehinde Fatai opírající se o pravé křídlo – svého afrického druha Tiémoka Konatého.

Řekněte, proč by tohle nemohlo fungovat? Proč by Sparta nemohla v budoucnosti, třeba i velmi blízké, postavit svou ofenzivní sílu na téhle dvojici?

V každém případě se zdá, že letenské vedení udělalo osmnáctimilionovou investicí vraženou do Fataie dobře. Nigerijský útočník má předpoklady pro náročný fotbal, obsáhne na hřišti velkou plochu. A taky, což je velká přednost právě Davida Lafaty , cítí gól už zdálky. Umí si najít místo, zakončuje jako zabiják. A právě proto by svého kolegu mohl ve středu útoku směle nahradit, být na jeho místě a Sparta by tou změnou nemusela vůbec trpět.

Pokud by se Ščasný pro takovou variantu rozhodl, je jasné, že Lafatu by nemohl umístit na pravé křídlo. To nejde, víme proč. V takovém případě by mohl přijít čas Tiémoka Konatého, typově docela podobného hráče jako Fatai, akorát bez té vlastnosti klidu v zakončení.

Vidím v tomhle tandemu rychlost, přímočarost, sílu, tah do vápna, na kasu. Všechno v ryzím pojetí, jaké dědí do genů chlapci a chlapi z druhé strany Středozemního moře. Atletika a fotbal v jednom.

Tohle není rekviem pro Lafatu. Ani náhodou. Ale zohlednění jiné varianty, která by se mohla hodně vyplatit.

CELÝ SESTŘIH: Příbram - Sparta 0:4. Fatai se blýskl dvěma góly
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud