Jan Podroužek
18. června 2019 • 09:14

Slavia se stává sama sobě měřítkem. Snaží se udržet pevné základy

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

K nezničitelnému Vladimíru Coufalovi Tomáš Holeš. Ke spolehlivé a vznešené dvojici Michael Ngadeu-Simon Deli čiperný David Hovorka. Júsuf Hilál do útoku, Stanislav Tecl uzdravený, a mezi použitelné už se dá pomalu počítat i záložník Jakub Hromada.



Jestli měla v minulé sezoně Slavia silný a široký kádr, tak co teprve teď. Jenomže si za období červenec 2018 až květen 2019 sama nastavila takovou laťku, že už jen to dorovnat bude kumšt. Přitom Jindřich Trpišovský a spol. by se rádi výkonnostně zase zlepšili, protože koneckonců vedení i sami hráči mluví velmi často o účasti v Lize mistrů, a její play off si – pochopitelně – kroužkují tlustě a červeně v kalendáři.

Slavia se stává sama sobě měřítkem i těžkým soupeřem.

Dle zavedených zvyků, které přinesli pánové Jan Nezmar a Jindřich Trpišovský, se sáhlo po posilách, u nichž je výrazně snížené riziko úletu. A šance trefit se na přestupovém poli ještě zvyšuje vědomí, že fotbal v Edenu má celkem jasné aranžmá.

Toto chování na trhu definuje Jan Nezmar jako „opatrné“. Tedy pokud možno takové, které co nejméně pozmění současný kádr z hlediska sehranosti a vzájemného mezilidského fungování, a zároveň mu může přidat na síle.

Současná letní strategie zřejmě vychází z úspěchů minulé sezony a rovněž z uvědomění, že tým na české špičce nehraje zase tak dlouho. Postup ze základní skupiny Evropské ligy a pak přes další kola soutěže, k tomu vyhrát český double, to jde shrnout jako dosažení téměř stropních met.

Odchod Ngadea je na spadnutí. Tvrdík o obchodech s Jabloncem: Pelta je tvrdý vyjednavač
Video se připravuje ...

Jenže je tu samozřejmě Liga mistrů, kterou červenobílí hladově vyhlíží, a mezitím se v Česku šikuje konkurence. Viktoria Plzeň se pokouší občerstvit svůj kádr a vrátit mu říz, Sparta hodlá konečně uchopit vlastní existenci a vrátit se do boje o titul, přičemž kráčí cestou, nad níž ještě nedávno docela ohrnovala nos.

To je celkem hodně soupeřů na červenobílého favorita, i proto si alespoň pro další půl rok za tak draho pojistil svou oporu Tomáše Součka a vedle něj i Vladimíra Coufala, a vyhlásil to jako hlavní posílení léta.

Každé neuvážené drcnutí by nadějně nasměrovanou Slavii mohlo vykolejit, cíle jsou totiž vysoké. Proto radši opatrně, ať se nezboří to dobré.

Tomáš Souček si podává ruku s předsedou představenstva Slavie Jaroslavem Tvrdíkem (vlevo) a sportovním ředitelem Janem NezmaremFoto ČTK/Kamaryt Michal

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud