Jan Vacek
20. dubna 2016 • 23:06

Sparta na Dukle hazardovala. Ale šlágru s Plzní význam podržela

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Chci koupit Hradec. Dluhy jsou nesmysl, říká Ulich
Vecheta proti Spartě dvakrát na hraně, ČK pro Tanka správně. Liberec měl mít penaltu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nechybělo moc a z nedělního šlágru mezi Spartou a Plzní mohl být „pouze“ zápas prvního s druhým. Vlastně jen nějakých deset minut. Díky drtivému závěru však Pražané dohrávku na Dukle otočili (2:1). A v neděli se tak na Letné pořád bude hrát o titul, byť k němu mají o mnoho blíž Západočeši.



Pojďme si lehce započítat. Pokud by Sparta dohrávaný zápas na Dukle nezvládala, jakože ještě v 87. minutě prohrávala 0:1 a vše k tomu spělo, zůstala by její ztráta na vedoucí Plzeň 11 bodů.

V takovém případě mohlo dojít k tomu, že by Viktoria slavila obhajobu titulu už po vzájemném utkání na Letné, pokud by ho dokázala vyhrát.

Díky otočce na poslední chvíli je ale matematika jiná. Ztráta Letenských aktuálně činí osm bodů. To vše pět kol před koncem soutěže. Jisté tak je, že se o víkendu o novém mistrovi nerozhodne.

Největší zápas jara zároveň získal o trochu větší náboj. Sparta nadále potřebuje v neděli bezpodmínečně vyhrát a zároveň doufat, že Plzeň v posledních čtyřech kolech poztrácí pět bodů, což se vzhledem k její sérii 14 ligových výher v řadě nezdá příliš pravděpodobné.

Fotbal ovšem přináší všemožné zápletky. Třeba Západočechy případná prohra s úhlavním rivalem poznamená. Třeba znervózní. A odhodí body v těžkých zápasech proti Mladé Boleslavi či Jablonci.

Ano, i tohle se může stát. Plzeň stále nemá vyhráno, byť už se konečky prstů trofeje dotýká. Pokud by ovšem Sparta neotočila duel na Dukle, prakticky by jí parta kolem Davida Limberského mohla pevně sevřít. To se neděje. Pro atraktivitu a napínavost závěru ligy jenom dobře.

CELÝ SESTŘIH: Dukla - Sparta 1:2, rozhodl divoký závěr
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud