Jan Vacek
5. prosince 2016 • 10:10

Kalkul s trávníkem Bohemce nevyšel. Plzeň hrát chtěla, ale na regulérní ploše

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Roboti místo trávníkářů? V bundeslize už tréninková hřiště sečou i automaticky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jedno je jisté. Fotbal v sobotu večer plakal. Očekávaný šlágr Bohemians – Plzeň byl pro nevyhovující hřiště v Ďolíčku zrušen. Domácí si stojí za tím, že nijak nepochybili a trávník byl v adekvátním stavu. Předseda představenstva klubu Dariusz Jakubowicz dokonce prohlásil, že klub udělal maximum. Tohle tvrzení si dovolím označit za prachsprostou lež. Obhajoba Bohemians totiž má řadu trhlin a mezer.



Předně je třeba říct, že v sobotu večer Vršovice nesevřela nijak krutá zima. V čase utkání byly maximálně tři stupně pod nulou. Většinu dne ani nemrzlo. Trávník byl přesto pokryt ledovkou, na které by rozhodčí nedokázal zajistit bezpečnost hráčů. Pro srovnání, v Liberci bývají podmínky pro fotbal snad nejhorší, přesto klub dokáže bez problémů hřiště připravit. Vedení Bohemians i tak tvrdí, že vytápění běželo standardně.

Na Bohemce se hrát nedalo, na Spartě byl trávník v pořádku
Video se připravuje ...

Dva zdroje deníku Sport potvrdily, že se vytápění trávníku v Ďolíčku vůbec nespustilo. Jiné zase tvrdí, že ho sice klub uvedl do provozu, ovšem až v sobotu. Tak či tak, v obou případech je to špatně. Pokud by topení běželo od středy či čtvrtka, jak je to běžné v jiných klubech, nemohl by při teplotách kolem nuly na hřišti ležet led. Maximálně bláto.

Mozaiku sobotního večera dotváří teze, že si tak vršovický klub počínal úmyslně. Věděl, že tvrdší trávník může pro technického soupeře znamenat velkou komplikaci. Na zmrzlém hřišti by měli důrazní hráči Bohemians v konfrontaci s Plzní výhodu. Navíc by ušetřili řádově 80 tisíc korun, na něž by vytápění přišlo. A to pro jeden z nejchudších klubů v lize není zanedbatelná cifra.

„Klokani“ to zkrátka zkusili, a když viděli, že se rozhodčímu stav hrací plochy nezdá, snažili se ze situace vybruslit. Udělali to ovšem velice neobratně a de facto sami sebe označili za viníka, ačkoli se snažili odpovědnost přehodit na soupeře.

Ano, je pravda, že Viktoria nechtěla hrát. To ovšem platilo v situaci, kdy bylo hřiště zmrzlé. Jinak ale byli Západočeši připraveni do utkání jít, ovšem pouze za předpokladu regulérní plochy. A ta vinou kalkulu Bohemians chyběla.

Bohemians - Plzeň: V Ďolíčku se nehraje kvůli zmrzlému trávníku
Video se připravuje ...

Trávník na hřišti pražských Bohemians před utkáním s Plzní, které bylo kvůli nezpůsobilému terénu zrušeno
Trávník na hřišti pražských Bohemians před utkáním s Plzní, které bylo kvůli nezpůsobilému terénu zrušeno

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud