Jan Vacek
4. listopadu 2017 • 21:30

Naše zábava je v rukou Slavie. Jen výhra týmu z Edenu zajistí lize napětí

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Měla to být nejzábavnější  sezona za poslední roky. Suverénně. Mistrovská Slavia doplněná o Dannyho, Halila Altintopa či Tomáše Necida, stovkami milionů napumpovaná Sparta, k tomu Plzeň se staronovým koučem Pavlem Vrbou. Zaděláno bylo na opravdu parádní jízdu. Bohužel zůstalo pouze u těsta.



Stačilo dvanáct kol, něco přes třetinu ligy, abychom mohli smutně konstatovat, že tenhle ročník tolik zábavný není.  Rozhodně ne v boji o titul. Viktoria totiž nasadila ukrutné tempo, vyhrála zatím úplně všechno. I proto ji na prvním místě hřeje monstrózní náskok jedenácti bodů.

Nyní přichází víkend, který může sezoně zachovat alespoň malé napětí. Do Štruncových sadů totiž míří Slavia. Pokud je někdo schopný rozjeté Západočechy ohrozit, je to právě celek z Edenu. Aby se tak stalo, potřebuje v neděli z hnízda nepřítele ukrást všechny tři body. Bezpodmínečně. Cokoli jiného by znamenalo orazítkování plzeňské nadvlády.

Sešívání tak budou v neděli hrát za zábavu všech nestranných diváků. Náskok osmi, jedenácti nebo dokonce čtrnácti bodů, to je zásadní rozdíl. Dá se předpokládat, že Viktoria začne ztrácet. Rozhodně ale nelze očekávat, že by to mělo být ve velkém. Na to má příliš kvalitní kádr a velkou zákulisní sílu zosobněnou šíbry Adolfem Šádkem a Františkem Myslivečkem.

Ve šlágru kola tak je tentokrát mnohem víc než pouze tři body do tabulky. Jde o zábavu a napětí pro zbytek ročníku. Velice reálně totiž hrozí, že bychom obojí mohli velice rychle ztratit.

Šlágr HET ligy mezi první Plzní a druhou Slavií sledujte na iSport.cz Šlágr HET ligy mezi první Plzní a druhou Slavií sledujte na iSport.czFoto Koláž iSport.cz

PŘÍMÝ PŘENOS ZE ZÁPASU PLZEŇ - SLAVIA sledujte ZDE>>>

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud