Jan Vacek
21. července 2018 • 22:16

Sparta se zlepšila, stále má ale spoustu prostoru pro sešlápnutí plynu

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z pohledu Sparty by vítězný vstup do ligy, navíc v domácím utkání proti nováčkovi, byl za běžných okolností naprostou samozřejmostí. Nepovedená letní příprava z něj ale udělala tak trochu otazník. O to víc může Letenské triumf 2:0 nad Opavou těšit. I proto, že k němu došli za pomoci obstojného výkonu. Ale vyhráno tým Pavla Hapal rozhodně nemá. Prostoru pro zlepšení zůstává nadále spousta.



Pochybnosti, jestli se Sparta dokáže během jediného týdne vyprostit ze srabu, do kterého zapadla v nepovedené generálce proti polskému Lubinu, se povedlo rozptýlit. Favorit vstup do ligy zvládl. Byť o svém triumfu rozhodl až v závěru duelu, měl dění na trávníku pod kontrolou a tři body si odnesl do kabiny zaslouženě. Aspektů, proč Sparta vypadala lépe než v přípravných zápasech, je hned několik.

Hráči do své práce vložili mnohem víc zápalu, entusiasmu a nadšení. I když jim to v některých pasážích herně tolik nešlo, bojovnost a nasazení jim nedovolily, aby se propadli do deprese tolik známé z hrozivé minulé sezony.

Týmu výrazně pomohl návrat Guélora Kangy po zranění. Byť na gabonského polaře panují rozdílné názory, on je zkrátka mozkem současné Sparty. Navzdory všem svým stinným stránkám. Proti Opavě to potvrdil nejen vítězným gólem, ale i schopností určovat tempo hry a vlivem na ráz celého utkání.

Alexandu Chipciu odehrál svůj nejlepší part po příchodu z Anderlechtu. Na pravém kraji obrany neměl výraznější problémy s obrannými úkoly, navíc hojně podporoval ofenzivu. Konečně se přiblížil tomu, co by od něj trenéři i členové sportovního vedení klubu chtěli vidět.

Nicolae Stanciu si viditelně užíval, že se nemusí soužit u postranní čáry. Na oblíbeném postu pod hrotem byl velice aktivní, tlačil se do koncovky, rozdával přesné kolmice spoluhráčům. Náramnou střelou z hranice šestnáctky trefil břevno.

Benjamin Tetteh vlétl do zápasu jako uragán. Půl hodina mu stačila na to, aby strčil prsty do obou gólů. Nejprve přihrál Kangovi, poté tvrdě vypálil a jeho projektil si soupeř srazil do vlastní branky.

Na tomhle všem může Sparta do dalších utkání stavět. Zároveň ale nesmí ustrnout ve vlastním uspokojení. Výkon to byl sice zlepšený, ale rozhodně ne vynikající. Hapal se svými svěřenci stále mají na čem pracovat.

Už ve čtvrtek je totiž čeká první duel druhého předkola Evropské ligy na hřišti srbské Subotice. A hned potom v lize venkovní šlágr v Jablonci. To bude pro Letenské teprve zrcadlo toho, zda nasedli na správný směr sinusoidy.

CELÝ SESTŘIH: Sparta - Opava 2:0. Nováčka srazila chyba brankáře a vlastní gól
Video se připravuje ...

Sparta - Opava: Kanga poslal Letenské do vedení 1:0. Skákavá střela prošla za Šroma
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud