Jan Vacek
1. prosince 2018 • 21:28

Sebedestrukce na Slovácku? Sparťanský podzim v kostce

Autor: Jan Vacek
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nejlepší střelec se nedostal ani do Brna… Osmnáctka na baru?!
Dvořák po generálce na UFC. Zranění je pryč, zkoušel jsem nové zbraně
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nevídaný kolaps, pro který není omluva. Takový byl především závěr utkání na Slovácku z pohledu Sparty. Pražané v rozmezí několika minut dostali dvě červené karty, inkasovali dva góly a neproměnili penaltu (v utkání už druhou). Dokonale tím v kostce ilustrovali svůj podzim, který rozhodně neprobíhá podle představ.



Největší český klub uvízl ve sluji, ze které nevede vůbec snadná cesta. Z pohledu Sparty to je od začátku turbulentní sezona. Brzký kolaps v předkole Evropské ligy, změna na trenérském postu, pak chvilkové zlepšení, v posledních týdnech ovšem znovu pokles výkonnosti.

Rudý podzim rozhodně nemůže být hodnocený jako úspěšný. Naopak. Letenští totiž nehrají dobře. Ano, některé (především domácí) zápasy zvládli solidně, měli pasáže, ve kterých opravdu působili jako dominantní tým, kterým chtějí být. Mnohem častěji se však Sparta hledala, kupila triviální chyby, působila křehce. Zranitelně. Nevyspěle. Nesebevědomě. Slovácko tenhle dojem jen korunovalo.

Během pouhých patnácti minut se totiž hráči totálně rozložili navzájem. Z duelu, ve kterém vedli a měli ho pod kontrolou, vyrobili kardinální průšvih. Jako by se veškerá frustrace, která se ve sparťanech hromadila napříč uplynulými měsíci, prodrala na povrch. Vítězem byl až ostudný kolaps a další porážka, celkově už čtvrtá. Ta Spartu uvrhla do hluboké sluje, ve které není vidět na krok.

Pražané z ní přesto musí hledat cestu. Už teď je ale jasné, že to bude přetěžký úkol. Po ruce totiž momentálně nemají nic, čím by si mohli alespoň trochu přisvítit.

SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:1. Bláznivý duel! Hosté nedali dvě penalty, dostali dvě ČK
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud