Jiří Fejgl
1. dubna 2024 • 15:50

Ligový FÍKend: O slzách, Zlatanově svéhlavosti a budějovické karmě

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
5
  • Video se připravuje ...

    Reprezentační pauza skončila, nejlepší liga světa, která brzy změní jméno, je zpátky. A s ní i pár podivuhodných záležitostí, které rozebírá 6. jarní díl rubriky nazvané Ligový FÍKend. Věděli jste například, že i drsňáci mohou roztát a že v Mladé Boleslavi podle všeho čepují hráčům zázračnou vodu?

  • Holoubkovi robocopové

    Zlomená zápěstí, rozdrbané koleno? Co na tom? Boleslavští drsňáci zahánějí řeči o fotbalových slečinkách.

    Matěj Pulkrab naskočil proti Zlínu jen nějakých šest týdnů po zlomeninách obou zápěstí, které se mu přihodily v zápase s Baníkem po pádu na kameru. Obránce Tomáš Král se zase vrátil do hry v nastaveném čase, i když mu soupeř Tomáš Shánělec ostře poničil koleno pořádným došlápnutím, a pomohl k rozhodující brance v 95. minutě.

    Do toho všeho upadl trenér David Holoubek, jak sám řekl, do kómatu po vyrovnání hostů, které přišlo v minutě jedenadevadesáté. Nakonec i on byl vyléčen. Vítězný gól byl tím zázračným likérem.

    SESTŘIH: Mladá Boleslav - Zlín 3:2. Rychlý nástup, pak divočina v závěru
    Video se připravuje ...

  • Dojatý dobrman

    Když teplický trenér Zdenko Frťala mluvil v týdnu o záložníkovi Sparty Janu Mejdrovi, kterého vyšvihl do velkého fotbalu v Hradci Králové, použil přirovnání dobrman či Ivan Drago. Tedy drsný pes i nesmlouvavý boxer.

    Mejdr se pak v neděli vrátil po X měsících do sestavy Sparty, při útlé a nepěkné výhře v Českých Budějovicích byl zvolen mužem zápasu. V rozhovoru pro O2 po duelu se ani nesnažil zakrýt dojetí, oči se mu leskly, maličko se zadrhával. Přitom je to chlap jak hora, svalovec mezi občas rachitickými fotbalisty.

    Ale nedivte se mu, zdolal další problém. Dříve to byl pád do Sokolova, kde zažil krachující klub, v Hradci těžké zranění, ve Spartě anonymní nařčení z užívání kokainu, pak odstávku ze spolku důležitých. Ne, tenhle kluk se nevzdává. Bravo!

    Dojatý Mejdr: Už jsem zažil horší situace, než bojovat o místo v NEJ klubu v Česku
    Video se připravuje ...

  • Zlatan je svůj. I ten hanácký

    Při zápase v Olomouci, kde vyhrály Pardubice, se děly věci. Sigma je tak nějak celá na ironické glosování, což se zase ukázalo. Hněv na tribunách, šílený vlastňák v podání gólmana Matúše Macíka, tuze rozladěný trenér Jiří Saňák, který chtěl rozdávat pokuty, i když na to nemá oprávnění…

    A také místní chlapík, jenž Sigmu dorazil. Pardubický Tomáš Zlatohlávek, zvaný Zlatan, dal sedmý gól v sezoně, potvrdil formu i to, že udělal dobře, když z Olomouce zmizel na východ Čech. Branku pěkně oslavil, zahodil zvyk, že proti bývalému týmu se po trefě nejuchá.

    To oceňujeme! Zlatan musí být svůj. A bez oslav jsou góly jakési okradené.

    Olomouc - Pardubice: Je rozhodnuto! Pojistku na výhru hostů přidal z brejku Zlatohlávek
    Video se připravuje ...

  • Pole neorané, přesto…

    Je to jako kdyby hokejistům „neudělali“ před zápasem led. Nebo kdyby musela NAŠE skvělá Ester jet olympijský závod v závějích. Nesmysl, že?

    Zápas Českých Budějovic se Spartou se hrál na bídném hřišti, což uznali oba trenéři. Na stadionu Dynama se prý den před duelem rozbilo čerpadlo a nebylo možné jej vyměnit. O.K., stane se, jenže trávník byl na první pohled i poměrně vysoký.

    Občas se stane že horší tým využije proti silnějšímu podobné prostředky. Ivo Ulich vzpomínal, jak se Slavií narazili na příšerné hřiště v Jablonci - a to zrovna v době, kdy hráli o titul se Spartou, v níž dělal ředitele jablonecký boss Miroslav Pelta.

    Ale to už je promlčeno…

    V Budějovicích si jen musí sami říct, zda mají čisté svědomí. Potrestáni být nemohou, zato karma může být prevít.

    Kouč Sparty Brian Priske si po utkání stěžoval na trávník v Českých BudějovicíchFoto ČTK / Pancer Václav

  • Ihattaren už má nový tým

    Tahle story byla mimořádně vtipná. Slavia se rozhodla, že zkusí resuscitovat obří nizozemský talent. Mohamed Ihattaren se měl dát do figury, pak udivovat uměním na „jiné“ úrovni.

    Ale holt chlapec se nezměnil. Jasně, pár kilo letělo dolů, jenže za tři měsíce se ani nepřblížil možnosti trénovat s áčkem. K tomu pár prohřešků, jako třeba večerní výlety na portugalském soustředění.

    A je hotovo.

    Ihattaren ale už má nový tým. Pozor! „Hráč mimo jiné vyjádřil přání soustředit se na svou kariéru v rámci svého blízkého okolí a rodiny,“ uvedla Slavia.

    Aha, takže nezbeda, který zapadl kvůli neochotě zamakat, na to půjde jinak. Bude trénovat s kámoši, kteří určitě mají úroveň. Vždyť o Ihattarenových pletkách se zločinem se minimálně šuškalo. No, každý svého štěstí strůjce.

    Slavia a Mohamed Ihattaren končí vzájemnou spolupráciFoto Slavia.cz

Vstoupit do diskuse
5
Články odjinud


Články odjinud