Jiří Fejgl
8. dubna 2024 • 20:30

Ligový FÍKend: O koupeli i kouči nad věcí. Slávisté, pozor na Voldemorta

Autor: Jiří Fejgl
Vstoupit do diskuse
2
  • Video se připravuje ...

    V Edenu se kouzlilo, dorazil Harry Potter a hned je z toho první místo v ligové tabulce. Teď však červenobílé čeká zkouška, která by byla složitá i pro čarodějnického učně, vyrazí do Plzně. Za ni jistě nenastoupí Jan Sýkora, kterému přejeme pevné nervy. Jeho smolnou chvíli v Karviné i další mírně skryté události posledního kola rozebírá 7. díl rubriky Ligový FÍKend.

  • Harryho království

    Eden, stadion čar a kouzel. Takové choreo vyvěsili slávisté na začátku duelu s Bohemians. Bylo to poutavé, zvlášť pro fanoušky kouzelnické ságy o Harrym Potterovi. Ostatně proč se nepřipodobnit k Bradavicím, kde se příběh především odehrává, vždyť mančaft Jindřicha Trpišovského na jaře šlape, už se usadil na prvním místě?

    Ale pozor, za týden čeká červenobílé bitva se sokem, kterého vede trenér, jenž na slavné umí. Miroslav Koubek je letos pro Slavii i Spartu tak trochu zlý Lord Voldemort. Oba soky porazil, oběma zamotal hlavu.

    A kouzlit umí, vždyť Hradec dostal do elitní šestky a Plzeň do čtvrtfinále Konferenční ligy. Slávistický Potter, tedy Jindřich Trpišovský, musí na neděli nachystat účinnou magii.

    FORTUNA: SESTŘIH: Sparta - Mladá Boleslav 1:1. Další úlet Preciada, Slavia vede ligu
    Video se připravuje ...

  • Trenér nad věcí

    Dokáže být ironický, nepříjemný. Když se v minulosti objevily zprávy, že se chýlí čas jeho angažmá v Baníku ke konci, byl Luboš Kozel velmi rozezlený.

    Nyní je v podobné situaci v Liberci. Nový majitel, obměněné vedení, v létě končící smlouva - nic z toho mu nehraje do noty. Zvěsti o posledních týdnech ve funkci jsou husté, opakované, proto jsme se jim věnovali v Lize naruby, v novinách i na webu.

    Kozlovi to nemůže být příjemné, to je jasné.

    Přesto byla jeho reakce úplně jiná, velmi profesionální. Na tiskovce po vítězství nad Slováckem si sice mírně rýpl větou: „Vy toho asi víte víc než já“ Ale to k tomu patří. Jinak odpovídal věcně, přímo.

    Díky za to!

    SESTŘIH: Liberec - Slovácko 4:1. Slovan se přiblížil skupině o titul, rozhodl Kulenovič
    Video se připravuje ...

  • Pardubická lázeň

    To je tak, když se nápady na řešení posunují z Hradce Králové do Pardubic. Nedávno pardubický kotel schytal ledovou sprchu, když při derby na stadionu. Malšovicích založil velmi výrazný oheň. Hasiči zasáhli.

    Tentokrát byli zkropeni fanoušci Českých Budějovic, kteří dorazili do Pardubic. Hodili dýmovnici, odpověď přišla z hadice. Nešlo o pár kapek, proud letěl do sektoru přes plot poměrně dlouho.

    Zdálo se však, že to Jihočechům ani nevadí, před vodou někteří z nich ani neutekli. Takže jednu dobrou zprávu na faktu, který na stadionu nechceme, najdeme.

    Konečně je teplo…

    SESTŘIH: Pardubice – České Budějovice 1:1. Vyrovnal kapitán Ondrášek, Dynamo i tak zůstává poslední
    Video se připravuje ...

  • Reakce na hnus

    Olomouc si prý nezaslouží ironické glosování, ozval se jeden z čtenářů. Velmi slušně, to kvitujeme, proto jsme slušně odpověděli. Ale nesouhlasíme. Další kolo to zase potvrdilo, seriál o zmaru jede dál.

    Prohrávat 0:3 ve Zlíně? Pak sice stav zkorigovat, ale stejně prohrát? To není rozhodně hodné Sigmy, vždyť ještě nedávno hrála prakticky o poháry. Po zápase se tak poprvé ozval pokřik mířící na trenéra: „Saňák ven!“ Terčem nevole příznivců tak už není pouze sportovní ředitel Ladislav Minář.

    Jiří Saňák si zkrátka naběhl. Zaprvé tým hraje bídně, zadruhé řekl o pokřicích fanoušků rozhodně netaktickou větu: „Je to hnus fialovej.“

    Údajně to myslel jinak, jenže to fakt nikdo nepochopil. Reakce se dala čekat.

    SESTŘIH: Zlín - Olomouc 3:2. Moravské derby pro domácí, Slončík 2+1
    Video se připravuje ...

  • Honzo, držte se!

    Vedl míč z levé strany, kde je doma. Připravil se na střelu pravou nohou, jenže v tom mu bílou kouli vypíchl karvinský pracant Sebastian Boháč, nepříjemný to soupeř vlastně pro každého hráče. Ale pozor, o faul nešlo - i když měl střed fatální následky.

    Plzeňský šikula Jan Sýkora se ihned chytil za koleno, Tomáš Chorý divoce gestikuloval k lavici, popoháněl lékaře. Brankář Dominik Holec okamžitě zakopl balon mimo hru. Hráči - i ti karvinští - byli zničení.

    Sýkora si podle zpráv z tábora Viktorie drsně poranil v sobotním utkání koleno, ten prokletý kloub fotbalistů. Navíc v kariéře už podruhé.

    Nebyl to pěkný pohled, lze jen vzkázat: Honzo, držte se!

    SESTŘIH: Karviná - Plzeň 0:0. Zářili brankáři, hosté přišli o Sýkoru
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
2
Články odjinud


Články odjinud