Jonáš Bartoš
20. října 2012 • 21:08

Pane Bílku, tohle je fotbal! Plzeň a Jablonec bavily diváky ofenzivou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Remíza Česka s Bulharskem = pískot a rozpaky. Remíza Plzně s Jabloncem = potlesk domácího publika a viditelná spokojenost fanoušků. Kde vznikl rozdíl mezi dvěma nerozhodnými zápasy? "Nehraje se přece jen na výsledek, ale na šance. A to snad lidi ocení," vystihl naprosto přesně kapitán Západočechů Pavel Horváth.



Úterní bezbranková remíza s Bulharskem českému národnímu týmu nezavřela cestu na světový šampionát do Brazílie, ale výrazně narušila křehkou důvěru fanoušků. Dost!!! křičí řada příznivců a žádá hlavu trenéra Michala Bílka.

Zádumčivý kouč pořád nechápe, proč lidé jeho výsledky neocení. Proč netleskají, když s týmem postoupil do čtvrtfinále mistrovství Evropy? Proč odmítají ocenit remízu se "silným" Bulharskem?


"Lidé jsou nepřející, převažují zde negativní emoce. Mě na lavičce nechtějí, už jsem si zvykl." Tímhle stylem odpaluje Bílek dotazy směrem k neoblíbenosti jeho osoby. Čeští fanoušci ale DOKÁŽÍ tleskat, i když se nevyhraje.

Stačilo přijet v sobotu na fotbal do Štruncových sadů. V taháku české ligy mezi Plzní a Jabloncem se hrál otevřený, ofenzivní fotbal plný šancí a útočných nápadů.

Domácí nakonec přišli v závěru o vítězství, celek Pavla Vrby už počtvrté v řadě nevyhrál a s Jabloncem se rozešel smírnou remízou 1:1. Kritika týmu? Naštvaní fanoušci? Vůbec ne! Lehký pískot zněl v Doosan Aréně jen pár minut.

Foto 

Zaplněný stadion totiž viděl ofenzivní partii, kde obě mužstva chtěla urvat tři body. Žádný "zanďour", přihrávky mezi obránci a čekání na poslední fouknutí rozhodčího do píšťalky.

"Jablonci jsme darovali gól, možná nám trošku docházely síly. Ale pro lidi to musel být skvělý zápas. Jsem rád, že přišli a ocenili to. Sice jsme nevyhráli, ale fotbal se hraje také na šance, ne jen na góly," okomentoval duel o první místo v lize domácí kapitán Pavel Horváth.

Sedmatřicetiletý harcovník mluvil do kamer České televize naprostou pravdu. Když lidé vidí útočnou snahu a baví se, leccos odpustí. I když se zrovna nevyhraje.

Tuhle mantru by měl mít v mysli i trenér národního týmu Michal Bílek. Když se diví, proč se remízám "jeho" národního týmu po zápase netleská, ať zajede na ligu do Plzně.

Před Františkem Ševinským ukrývá balon Michal Špit
Před Františkem Ševinským ukrývá balon Michal Špit

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud