Jonáš Bartoš
22. listopadu 2015 • 02:21

Boleslav a útok na titul? Ještě ne, velké zápasy tým nezvládá

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

„Kluci by si měli vzít do hlavy, že ten titul chceme vyhrát,“ vyhlásil Milan Baroš před zápasem v Plzni. Mladá Boleslav však k mistrovským ambicím potřebuje ujít ještě značný kus cesty. Po porážkách v Liberci i se Spartou nezvládla ani duel v Plzni, navíc poprvé v sezoně nevstřelila branku.



Milan Baroš , kterého ze hry vyřadilo zranění při rozcvičce, před utkáním sympaticky mluvil o boleslavském útoku na titul. Jenže šlapající tým nakonec zaostal za svými možnostmi a ztratil další bitvu s přímým konkurentem.

Nejsilnější ofenziva ligy se v Plzni zadrhla. Proč? Trenér Jarolím zvolil spíš vyčkávací taktiku – hráči Boleslavi se poslušně posouvali v defenzivním bloku, kombinovat se snažila Plzeň. Skalák, Zahustel , Magera či Čermák, jindy ofenzivní esa, se tentokrát příliš nedostali do hry.

Jarolímův defenzivní plán zpočátku vycházel, domácí se chytali do organizovaného šiku, navíc kdyby Chramosta trefil jasnou tutovku, mohl se psát úplně jiný příběh. Boleslav ale s čistým kontem nevydržela, Michal Ďuriš nakonec zařídil těsnou domácí výhru. Středočeši tak na podzim prohráli všechny bitvy s přímými konkurenty – v Liberci (2:4), se Spartou (2:4) a nyní s Plzní (0:1).

Barošovi a spol. k titulu stále ještě něco chybí. Celkem přesně to vystihl po utkání plzeňský trenér Karel Krejčí, když mluvil o chybějících zkušenostech ze základní skupiny evropského poháru.

Pokud by totiž boleslavští hráči měli těžkých zápasů v nohách víc, možná by v Plzni nemuseli hrát se zataženou brzdou. Možná by předvedli i lepší výkon se Spartou, kde pro změnu nefungovala defenziva. Takový Liberec, těžící z pohárové euforie, v Plzni odehrál lepší a odvážnější představení, byť nakonec prohrál 1:2.

Pětibodová ztráta na čelo není žádná tragédie, ve zbytku soutěže se ještě dá dohnat. Pokud to ale Boleslav s titulem myslí opravdu vážně, musí hrát v klíčových partiích sebevědoměji, pokusit se svého přímého konkurenta přehrát. Ne jen čekat a doufat, že vyjde nějaký brejk a přijde těsné vítězství. Kvalitní tým na to trenér Jarolím bezesporu má…  

CELÝ SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 1:0, výhru zařídil Ďuriš
Video se připravuje ...

 

 

 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud