Jonáš Bartoš
4. ledna 2016 • 16:55

Jeden útočník z kola ven. Černý Petr se blíží Mahmutovičovi

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Michal Ďuriš, Jan Holenda, Aidin Mahmutovič, Michael Krmenčík. Silná čtveřice útočníků se v Plzni sešla na startu zimní přípravy. Trenér Karel Krejčí přiznal, že jedno jméno do startu ostrých jarních bojů v kádru ubude. Klub chce dát šanci navrátilci z hostování, mladíkovi Michaelu Krmenčíkovi. Existuje reálná varianta, že skříňku tak brzy vyklidí Aidin Mahmutovič. Muž, který přišel před rokem z Teplic jako velká posila za 10 milionů korun.



Aidin Mahmutovič se měl v Plzni stát útočnou jedničkou. Gólostrojem, rozhodujícím klíčem k vítězným zápasům. Vedení klubu v prosinci 2014 neváhalo investovat 10 milionů korun, aby tehdy osmadvacetiletého Bosňana vyplatilo z Teplic. V Plzni kvůli němu pustili i Stanislava Tecla , za kterého v zimě 2013 vysázeli Jihlavě 20 milionů korun.  

Mahmutovič se do základní sestavy dlouhodobě neprosadil, tím pádem ani nemohl střílet rozhodující góly. V závěru mistrovského jara dostával přednost důrazný bijec Jan Holenda, na podzim zase válel Michal Ďuriš.

Bosenský rychlík sice dřel na tréninku, vstřelil i nějaké branky, jenže minut sbíral zoufale málo. S ohledem na to, co si od něj vedení klubu slibovalo, se jeho angažmá dosud nedá hodnotit zcela povedeně.

Po roce od přestupu do Plzně dokonce reálně hrozí Mahmutovičův odchod jinam. Západočeský klub si na začátku nového roku stáhl všechny hráče z hostování, mezi nimi i odchovance Michaela Krmenčíka, který má za sebou povedený podzim na Dukle.

Mladý forvard v přípravě dostane prostor, aby ukázal své kvality. V Plzni mu hodlají dát šanci, v 23 letech jako kmenový hráč představuje slibný potenciál. „Chci dávat góly v Plzni,“ neskrýval sám hráč na začátku ledna před novináři.

Z útočné čtveřice zůstane v Plzni do startu jara jen trojka, v systému na jeden hrot a bez evropských pohárů by vyšší počet koncových hráčů postrádal smysl. Pokud se Krmenčík chytí, „Černý Petr“ se přiblíží směrem k Mahmutovičovi, který na podzim z útočníků odehrál nejméně minut.  

Útočnou jedničkou je momentálně Michal Ďuriš, jako druhého v pořadí trenér Krejčí upřednostňoval Jana Holendu.  Mahmutovič s herním vytížením nemůže být spokojený, držet štědře placeného hráče mimo hru je pro Plzeň zbytečný luxus. 

Generální manažer klubu Adolf Šádek navíc přiznal, že pokud přijde Mahmutovič s požadavkem na přestup, Plzeň mu nebude bránit. Je tedy stále pravděpodobnější, že bosenský kanonýr se bude stěhovat druhou zimu po sobě. 

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud