Jonáš Bartoš
5. března 2017 • 20:48

Řezníkův zkrat odvál plzeňskou auru. Slavia si říká o ligový titul

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Do 70. minuty se v Edenu hrály taktické šachy. Zápasu kralovaly pevné defenzivy, až na výjimečné chyby vynikali stopeři Simon Deli a Roman Hubník. Vyloučení Radima Řezníka ale změnilo do té doby vyrovnanou partii. Slavia využila početní převahy, zamkla plzeňského rivala a po zásluze se raduje z možná klíčové výhry jarní sezony. Zdá se, že rozjetý soubor Jaroslava Šilhavého čím dál víc pokukuje po ligovém titulu.



Plzeň dlouho utkání zvládala díky pevné defenzivě vedené Romanem Hubníkem . Velmi dobře zahrál Jakub Hromada, levou stranu držel David Limberský . Plán na nulu vzadu vycházel, Plzeň by brala i ubráněnou remízu, která by jí z Edenu stačila.

Jenže týmu zle drhla pravá strana. Milan Petržela nebyl ve své kůži a nedařilo se ani Radimu Řezníkovi . Zkušený obránce, od kterého by trenér Pivarník nějaké výraznější kiksy asi vůbec nečekal.

Jenže stalo se. Řezník dvakrát zatáhl za záchrannou brzdu, když hasil vlastní naprosto zbytečné chyby a oslabil svůj tým. Míč pokaždé ztratil ve chvíli, kdy rozjížděl akci dopředu, nebyl pod tlakem a zkazit rozehrávku si prostě nesměl dovolit. Také to hodně nahlas zdůraznil i trenér Pivarník.

Slavii, která v utkání působila hladověji, sebevědoměji a toužila po třech bodech, dodalo Řezníkovo vyloučení potřebný náboj k rozhodujícímu úderu.

Slávistická děkovačka po triumfu nad Plzní
Slávistická děkovačka po triumfu nad Plzní

Od 70. minuty, kdy Řezník musel po dvou žlutých z placu, soupeře drtila dlouhými balony a držela ho ve vlastním vápně.

Jan Sýkora si dovolil zařvat do kotle, že nacentruje a padne branka, a taky se stalo. Frydrych rozvlnil síť a spustil slávistickou euforii, kterou udělala výrazný krok k vysněnému titulu.

Ze Sýkorových hecovaček s tribunou Sever jasně pramení, jak moc si nabušení slávisté věří. O tom, že nakonec tři body proti Plzni zkrátka urvou, snad vůbec nepochybovali. Jsou zaslouženými vládci ligy a mají všechny trumfy potřebné k tomu, aby na konci jara zvedli mistrovský pohár.

CELÝ SESTŘIH: Slavia - Plzeň 1:0. Šlágr rozhodl Frydrych
Video se připravuje ...

Vyhráno ještě rozhodně nemají, čtyřbodový náskok s jedním zápasem k dobru Plzeň zdaleka úplně nepoloží. Oba týmy navíc ještě hrají se Spartou a čekají je mraky dalších bojů.

Plzni, které většinou podobné klíčové zápasy sedly, tentokrát vyprchala munice. Tým není v pohodě, především útočná fáze je čím dál víc bezradná. Ze tří zápasů na jaře vstřelit jedinou branku, s tím se titul opravdu nevyhrává…

Trenér Pivarník musí rychle vymyslet, jak tým zvednout, jinak se taky může rychle balit ze své kanceláře. Aktuálně volný trenér Pavel Vrba totiž sledoval zápas v Edenu naživo…

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud