Jonáš Bartoš
8. dubna 2017 • 07:14

Nová Plzeň na lavičce, stejná Plzeň na hřišti. Trenéry čeká hodně práce

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tuček, Šlais. Stejné chyby, stejné známky… Přirovnání k dvojici kamarádů z legendárního filmu Marečku, podejte mi pero, sedí na fotbalisty Viktorie Plzeň. Západočeši sice obměnili trenérské složení, způsob hry ale zůstává stejný, jako pod odvolaným Romanem Pivarníkem. Výsledkově zápas v Hradci zvládli a vyhráli 1:0, na trávníku ale pod dvojicí Zdeněk Bečka, Pavel Horváth příliš neuchvátili.



S plzeňskou partou se herní martyrium táhne prakticky celé jaro. Pevná defenziva válí na výbornou, jenže dopředu? V drtivé většině času těžkopádný projev, kulhající ofenziva, málo šancí. Hráči často volí spíš přihrávky dozadu na jistotu, než odvážné kolmice za obranu, rychlé kombinace či drzé průniky.

Především pohled na západočeskou hru rozhoupal klubové vedení, aby z prvního místa v tabulce odvolalo trenéra Romana Pivarníka. V Hradci už kormidlo držel Zdeněk Bečka s podporou Pavla Horvátha, nyní možná klíčového muže na plzeňské střídačce.

Noví trenéři nachystali na zápas v Hradci změny. Vrátili do sestavy Milana Petrželu. Rychlý driblér pomohl, vybojoval penaltu a předvedl několik zajímavých akcí. Krajní beci dostali větší volnost směrem dopředu. To se třeba Limberskému určitě líbilo, zkušený bard se o ofenzivní výpady poctivě snažil prakticky celý zápas. Jenže efekt žádný, náznakům solidních akcí chybělo zakončení i lepší provedení.

Bečka s Horváthem na mužstvo zkusili zapůsobit odlišným způsobem, jenže na hřišti trenérská rošáda tolik poznat nebyla. Ani v Hradci obhájce titulu neoslnil, naopak dlouho klopýtal a koledoval si o bodovou ztrátu.

Po mizerném prvním poločase přeci jen přišel náznak zlepšení. Zahozená Hořavova penalta ještě nedopadla, v závěru ale posadil Kopic balon na Hejdovu hlavu a favorit mohl zhluboka vydechnout. Do Plzně si veze tři body, v tabulce nabral čtyři k dobru na druhou Slavii. Hráči si nyní z pohodlí kanapí můžou v sobotu večer pustit televizi a sledovat, co parta z Edenu předvede v Karviné.

Celkově Plzeň svůj úkol splnila a odškrtává si další těsnou výhru 1:0. Na lavičce s novým duem, na hřišti ale stále s drhnoucím projevem, který musí nutně vylepšit, pokud chce slavit třetí ligový titul po sobě.

CELÝ SESTŘIH: Hradec Králové - Plzeň 0:1. Hosté nedali penaltu, přesto berou 3 body
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud