Jonáš Bartoš
3. března 2018 • 20:11

Plzeň musí zbystřit. Slavia se rozjela, Škoda, Danny a další ukázali sílu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z takřka nedostižného náskoku na čele ligy zbývá Plzni momentálně devět bodů. Viktoria sice má odložený zápas na Baníku k dobru, nicméně musí se mít pořádně na pozoru. Slavia zejména ve druhém poločase v Mladé Boleslavi ukázala velkou sílu, trenér Jindřich Trpišovský neskrýval radost. Dostihy o titul se klidně ještě můžou zamotat, pokud Západočeši poztrácí další body a naopak „sešívaní“ vydrží ve stíhací jízdě.



První poločas ze strany Slavie vůbec nebyl ideální. Naopak měla velké štěstí (a skvělého Kolář v bráně), že aktivní Boleslav nešla do vedení a favorit nemusel dotahovat. Jenže Zmrhalův gól před pauzou hosty uklidnil a dal jim důležitý náskok.

Druhý poločas byl v mrazivém sobotním večeru už prakticky celý pod taktovkou Trpišovského souboru. Danny rozdával přesné pasy, Stoch předvedl řadu úspěšných driblingů, kanonýr Škoda proměnil penaltu a díky buldočímu důrazu přidal ještě třetí branku. Výtečný part odchytal Ondřej Kolář, který mimo jiné parádně zneškodnil dvě gólovky Tiémoka Konatého.

Druhá pětačtyřicetiminutovka už se zřejmě blížila tomu, co od svých svěřenců trenér Trpišovský vyžaduje. To znamená kontrolu na míči, nasazení, snahu o co největší napadání soupeře a nátlakový fotbal.

Slavia si upevnila pozici na druhém místě, před sebou má dva klíčové souboje s Olomoucí a na Spartě. Pokud tady uspěje, udělá velký krok k pozici zajišťující předkolo Ligy mistrů. A nikde pak není psáno, že ještě nemůže zaútočit na titul.

Do konce ligy zbývá jedenáct kol, to znamená 33 bodů v banku. Slavia z druhého místa ztrácí na Plzeň devět bodů, ta má ještě tři bodíky ve hře v případě zvládnutí odloženého duelu s Baníkem Ostrava.

Pokud Vrbova parta nebude zmatkovat a odehraje zápasy tak, jak je zvyklá, titul už jí nejspíš neunikne. Jenže Limberský a spol. vstoupili do ligového jara remízou v Olomouci a prohrou s Jihlavou, podzimní mašina na body se zatím nepodařila nastartovat.

Slavia zkrátka ještě může kousat. Do karet jí může hrát i to, že jarní odvetu s Plzní (27. kolo) hraje doma. Pokud bude předvádět fotbal podobný tomu, co ukázala ve druhé půli v Boleslavi, může se klidně podzimnímu suverénovi z Plzně výrazně přiblížit.

CELÝ SESTŘIH: Mladá Boleslav - Slavia 0:3. Výhru zařídili Zmrhal se Škodou
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud