Karel Häring
10. února 2012 • 08:30

Vždycky jsme s tebou... Osobní vzpomínka na Lukáše Přibyla

TOP VIDEA
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
Dvacet let od titulu Baníku. Získali jsme ho díky fanouškům, vzpomíná Laštůvka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Naposledy jsem mluvil s Lukášem Přibylem ve středu, vpředvečer jeho nečekané smrti. Měl dobrou náladu, dva dny předtím se vrátil s rodinou z hor, a radost mu mimo jiné udělala zpráva pražského městského soudu, která zrušila podmínečný trest uložený nižší instancí za údajné poškození věřitele.



Když jsme se loučili, řekl jsem mu na závěr, jako téměř pokaždé, „vždycky jsme s vámi“. Je to heslo, které Bohemians 1905 před časem přijali za své.

Nepoužíval jsem ho proto, že bych byl stejně jako on fanoušek „klokanů“. Bylo to v odlehčeném tónu a spíš to nahrazovalo tradiční „jsme ve spojení.“

Bral to s humorem. „Příba“, jak mu všichni říkali, k dobré náladě nepotřeboval zprávy jako byla ta středeční. Choval se stejně, ať už byl pod velkým tlakem, unavený z práce nebo vnitřně vyčerpaný ze soudní tahanice.

Luky, díky... Poslední sbohem pro Lukáše PřibylaFoto Pavel Mazáč (Sport)

Zažil jsem jen jednou, kdy se dalo poznat, že mu není do smíchu, to když se mu nepovedla organizace jedné akce.

Znali jsme se přes deset let a vážil jsem si toho, když mi v roce 2005 zavolal a ptal se mě na můj názor, jestli má přerušit dobře rozjetou kariéru sportovního reportéra v České televizi a přijmout nabídku Sparty na funkci tiskového mluvčího.

Navzdory jeho „klokanímu“ srdci jsem vytušil, že do toho půjde, stejně jako loni na podzim, když ho jeho blízký přítel Daniel Křetínský oslovil s nabídkou na druhou nejvyšší pozici v letenském klubu.

Považoval jsem ho za blízkého kamaráda a jsem přesvědčený, že stejně by o svém blízkém vztahu k němu mohla hovořit řada mých kolegů z médií nebo jeho bývalých spolupracovníků, podřízených z obou pražských klubů a známých.

Uměl s lidmi vycházet, dával vám pocit, že patříte mezi jeho nejbližší přátelé. Co je nejdůležitější, nebyl to z jeho strany žádný kalkul nebo přetvářka, aby si to s nikým nerozházel, ale přirozená vlastnost – možná pro jeho osobu nejcharakterističtější.

Odešel strašně brzy.

Ale vždycky jsme s tebou. A tak to i zůstane.

Svíčky pro \\\\"Příbu\\\\". Fanoušci Bohemky vzpomínají na Lukáše Přibyla
Svíčky pro \\\\"Příbu\\\\". Fanoušci Bohemky vzpomínají na Lukáše Přibyla

Články odjinud


Články odjinud