Karel Häring
27. května 2013 • 15:16

Drama v lize nezařídila kvalita, ale selhání Plzně i Sparty

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Jarolím: Slavia? Míň arogance, víc kreativity. Drahé posily zatím nejsou znát
Furch po nástupu k Boleslavi: Brno jsem si oblíbil, ale život mění plány
VŠECHNA VIDEA ZDE

Počet překvapivých ztrát a klopýtnutí adeptů na titul v této sezoně připomíná ročník 2007/2008, kdy Slavia do 23. kola vedla o dva body před Spartou, ale po 27. už čtyři ztrácela. Jenže nakonec se slavilo v Edenu. Zamotanou situaci tehdy trefně vystihl jeden z výroků poražených: „Slavia nám nabídla titul na stříbrném podnose, my jsme jí ho vrátili na zlatém.“



Tento ročník se pět let starému bláznivému finiši začíná blížit. Taky bude dramatický, ovšem hlavní zásluhu na zápletce nemá vynikající forma Plzně či Sparty, ale nevyrovnanost obou soupeřů.

Ze hry Viktorie se vytratila lehkost, přímočarost i rychlejší pohyb. Už si nevytváří tolik příležitostí jako dřív, byť dostane protivníka pod tlak. V posledních třech duelech vstřelila jen dva góly. Navíc jí selhávají opory a nejzkušenější borci.

Přes to všechno jde do závěrečného kola s dvoubodovým náskokem, což je ještě horší vizitka pro Spartu, která po vydařeném dubnu ztratila šmrnc. Mimo jiné také vinou ztráty formy těch, kteří ji měli táhnout.

Plzeň se včera otočila k Letenským s podnosem, ale stále je pravděpodobnější varianta, že ho Spartě nevrátí. Nicméně ať už poslední kolo dopadne jakkoliv, oběma klubům ukázal jarní finiš nedostatky, které musí v létě řešit, pokud se chtějí posunout dál a přemýšlet o Lize mistrů.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud