Karel Häring
30. prosince 2013 • 18:56

83. I tohle číslo vysvětluje, proč má Wenger Rosického stále rád

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Arséne Wenger, manažer Arsenalu, ví, že Tomáše Rosického nemůže často používat ve dvou utkáních během jednoho týdne. Riziko zranění by se tím příliš zvýšilo. A moc dobře ví, že kvůli zdravotním komplikacím se český záložník nestane dlouhodobě typickým hráčem základní sestavy. Byť do ní herně patří, což v této sezoně dokazuje.



I tak má Wenger pro Rosického slabost. Málokdo v kádru typově tak sedí do stylu hry, který francouzský expert preferuje, jako muž s číslem sedm na zádech. I proto navzdory zdravotní nevypočitatelnosti nechce o českého reprezentačního kapitána přijít a podle dostupných informací se obě strany blíží k dohodě o prodloužení smlouvy.

V Rosickém má hráče, který je schopný odehrát zápas ve středu pole, na pravé straně i zleva – a nereptá. Který sice nenastupuje v každém utkání – a nereptá. Který svou loajalitu vůči Arsenalu neprojevuje jen v novinových stránkách, ale především na hřišti. A to se v dnešní době hodně cení.

A v neposlední řadě Wenger ví, jak důležitý je jeden ze služebně nejstarších hráčů pro samotnou hru a výsledky. S Rosickým v základní sestavě zaznamenal Arsenal v letošních utkáních Premier League 83% úspěšnost. Bez něj „pouze“ 65%.

Tahle čísla možná nejlépe vysvětlují, proč má Wenger i nadále o něj zájem. I to, proč česká hvězda věří, že může „kanonýrům“ stále dost nabídnout. A když obě strany mají zájem na pokračování, neexistuje mnoho důvodů, proč by k němu nemělo dojít.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud