Klára Koukalová
9. října 2019 • 17:20

Turnaje v Číně, to je na morál. Ale mají peníze. Co Češky na Masters?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kolotoč WTA měl poslední týdny působiště v Číně a znovu se děly hodně zajímavé věci. Nejvíc mě zaujalo vzepětí Naomi Ósakaové. Už to vypadalo, že ani konec roku pro ni nebude pozitivní, protože se jí v předešlých měsících moc nedařilo, ale tentokrát mě hodně překvapila. Přišlo mi, že se v Pekingu neskutečně uvolnila, řekla si, že je konec sezony, ještě se kousne a hrála fakt dobře. Čtvrtfinále s Andreescuovou i finále proti Bartyové dokázala otočit z 0:1 na sety a ukázala, že na Masters bude po téhle obrovské injekci sebevědomí hodně nepříjemná.



Bartyové je 23 let, Ósakaové 21 a Andreescuové 19. Všechny tři letos vyhrály grandslam, dá se říct, že jsou nejlepšími hráčkami téhle sezony. A myslím, že do budoucna bude na těchto jménech a jejich rivalitách stát ženský tenis. Může to být taková velká trojka v ženském provedení.

Co už je několik let naopak současností tenisu, to je podzimní asijská šňůra, která dostává čím dál víc turnajů v Číně. Když vidím některé zápasy, kde jsou v hledišti dva diváci a dva trenéři, přijde mi to docela smutný.

Co si pamatuju ze svých hráčských let, tak tohle období je pro všechny tenistky asi nejhorší. Po tom, co celý rok cestujete, musíte ještě na konec sezony vyrazit na další dlouhý let do Číny. To už je prostě na morál.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud