Květoslav Šimek
17. února 2014 • 11:01

Zkušení Handzuš a Chára? To je levá a pravá ruka „ďábla“ Vůjtka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Co musí Češi změnit, aby za týden uspěli a kdo si řekl o místo do Prahy?
Varaďa by nedopustil chyby, které stály Pardubice titul. Kabina má příliš velkou moc
VŠECHNA VIDEA ZDE

Slovensko coby „stravitelný“ soupeř pro českou reprezentaci v osmifinále olympijského turnaje? Při zběžném pohledu do statistik by se to tak mohlo zdát – jediný bodík po třech zápasech v základní skupině, skóre 2:11. Debakl s Američany 1:7, nečekané zaváhání se Slovinskem 1:3…



Ovšem pozor – skvěle odbojovaný a odpracovaný duel s našlapaným Ruskem, kterému tým vedený Vladimírem Vůjtkem podlehl až po nájezdech 0:1, ukázal i druhou tvář současného slovenského týmu.

Ne, Slováci rozhodně snadný soupeř nebudou.

Proč?

1. I při hojně diskutované absenci Miroslava Šatana mají v týmu charismatické lídry. Zdeno Chára v obraně a Michal Handzuš v útoku. To jsou klíčové osobnosti týmu. Levá a pravá ruka ďábla Vůjtka. Oba svou práci zvládají výborně. Důkaz? Po ostudném rozjezdu si vše se spoluhráči důrazně vyříkali a proti Rusku byli Slováci k nepoznání.

2. Na mistrovství světa před dvěma lety Slováci uspěli propracovanou obranou středního pásma a bleskovými protiútoky. V Soči se k osvědčené taktice vrátili. Přesně takový styl českému týmu zrovna nevoní – viz poslední výsledky s podobně hrajícím Švýcarskem.

3. Nepředvídatelný Ján Laco. Dvaatřicetiletý gólman Doněcku zazářil před dvěma lety v Helsinkách, jako první slovenský gólman v historii byl zvolen nejlepším brankářem mistrovství světa. Přesto nemá tak zvučné jméno jako Halák nebo Budaj, hvězdy z NHL. První dva zápasy Laco sledoval z tribuny, ale když jej Vůjtek poslal proti Rusům, zachytal fantasticky. Přálo mu i štěstí, dvakrát mu pomohla tyčka, několikrát obětavě bránící spoluhráči. Ale přesně tohle k dobrému brankáři patří.

4. Nejlepší na konec – Vladimír Vůjtek. Zkušený trenér, který už nemusí nikoho přesvědčovat o tom, že umí. Klubové i reprezentační výsledky mluví za vše. Na hráče přenáší svůj klid a rozvahu, dokáže týmu vtisknout jasnou tvář.

Shrnuto: Slovensko bude v osmifinále těžký soupeř. A je moc dobře, že si to český tým uvědomuje. V úterý se můžeme těšit na emotivní podívanou!

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud